Această mănăstire din România este denumită Templul Dorinţelor. Ce zici, vrei să o vizitezi?

Această mănăstire din România este denumită Templul Dorinţelor. Ce zici, vrei să o vizitezi?

author
3 minutes, 1 second Read

Mănăstirea de la Şinca Veche se află undeva între mit şi credinţă, asta pentru că Şinca Veche atrage numeroşi căutători spirituali, arheologi, speologi, radiestezişti, precum şi o mulţime de curioşi dornici să li se împlinească dorinţele, după cum spun legendele locului.

Această mănăstire din România este denumită Templul Dorinţelor. Ce zici, vrei să o vizitezi?
La aproximativ 2 kilometri de satul Şinca Veche, ascunsă printre dealuri împădurite, într-o zonă cu numeroase vestigii arheologice, multe rămase nedezgropate, dăinuieşte un loc plin de mistere: TEMPLUL DORINŢELOR sau cum mai este cunoscut: „Templul Ursitelor”, „Grota de la Şinca Veche”, „Mănăstirea Săpată în Stâncă” sau „Templul Extratereştrilor”. Grota este ascunsă în mijlocul unei păduri în care creşte o vegetaţie abundentă, semn al unei energii puternic pozitive.

La templu vin toţi cei care doresc să li se împlinească o dorinţă. Legenda spune că atunci când vă aşezaţi sub turnul conic care comunică cu cerul şi vă doriţi ceva, cerinţa vi se va împlini dacă aveţi o inimă curată şi plină de credinţă.

Mai întâi, este bine să vă opriţi la altarul mare unde, cu ochii îndreptaţi spre cer, puteţi să vă cereţi iertare pentru greşelile vieţii. Apoi treceţi în încăperea alăturată, la altarul mic şi cu sufletul curat, vă rugaţi la lumina lumânărilor.
Această mănăstire din România este denumită Templul Dorinţelor. Ce zici, vrei să o vizitezi?Biserica Rupestra Since Veche – Bucuria Neasteptata
Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionat un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş – o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri ezoterice.

Vechimea locaşul de cult din Şinca Veche este controversată atribuindu-se o vechime între 250-700 de ani şi se presupune că ar fi aparţinut aceleiaşi civilizaţii care a întemeiat „Templul Alb” din Insula Şerpilor.

Templul este format din două altare construite în spirală ceea ce i-a făcut pe mulţi să susţină că nu este o mănăstire creştină.

Comunicarea dintre cele două altare se făcea prin ochiul magic, ochi care simbolizează comunicarea cu lumea de dincolo.

Turla Bisericii este formată din gresie moale şi se ridică din interiorul incintei. Turnul interior are o lungime de 10 metri şi se termină cu o mică fereastră a cărei lumină cade direct pe altar.

Turiştii care au vizitat locul vorbesc despre momente unice trăite în inima Templului. „Oameni care au auzit coruri de călugări, cântări bisericeşti într-o limbă veche înţeleasă parţial”, spune MARIA BÂGIU, medic de meserie, care a descoperit locul în anul 2004.

La acea vreme suferea de o boală incurabilă şi este sigură că energiile din Templu au vindecat-o, ea renunțând de altfel la profesia ei pentru a se dedica acestui loc.
Alţi turişti susţin că pe fotografiile care se fac aici apar sfere albe, invizibile însă în momentul fotografierii.

Ţăranii din Şinca Veche sunt convinşi că Templul este vechi de mii de ani şi că are puteri miraculoase. Bătrânii satului spun că până şi iarba din jurul Templului Ursitelor ar face minuni.

Templul de la Şinca Veche rămâne însă un loc ideal pentru meditaţie şi pentru reculegere pe care vă recomandăm să îl vizitaţi măcar de curiozitate.

Legenda însă spune că cine îl vizitează odată va reveni negreşit şi a doua oară.

Similar Posts