Aceasta este singura plajă din România inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume. Trebuie să o vizitezi şi tu

Aceasta este singura plajă din România inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume. Trebuie să o vizitezi şi tu

author
2 minutes, 3 seconds Read

Plaje precum Anse Source d’Argent din Seychelle, Whitehaven Beach din Australia sau Rarotonga din Insulele Cook sunt printre cele mai frumoase din lume însă nu toată lumea îşi permite să le viziteze.

Aceasta este singura plajă din România inclusă în topul celor mai frumoase plaje din lume. Trebuie să o vizitezi şi tu
O plajă din România poate să rivalizeze cu cele mai frumoase plaje. Este vorba despre plaja de la Corbu care deşi este cea mai nouă plajă amenajată de pe litoralul românesc al Marii Negre este şi una din cele mai frumoase.

Marian Galbinasu, primar Corbu:„Toată lumea îşi doreşte să fie cu rulota şi cu maşina cât mai aproape de plajă. Vom vedea şi cât de mult se vor respecta aceste reguli. Civilizat ar fi să nu ne ducem cu maşina până în apă, au fost cazuri, lucru care crează un disconfort pentru ceilalţi turişti, care stau la soare şi nu vor să fie călcaţi de maşină.”

Situată la mică distanţă de renumitele staţiuni Mamaia şi Năvodari şi de rezervaţia Delta Dunării, plajă Corbu este retrasă, sălbatică şi virgină, iar pe alocuri nisipul fin este amestecat cu cochilii de scoici şi melci.

Apă curată o face să fie preferată turiştilor care caută o oază de linişte şi recreere pe litoral, fără să aibă parte la tot pasul de aglomeraţie, fără muzică tare în boxe, cluburi şi petreceri pe plajă sau hoteluri de cinci stele. Singurul zgomot care poate fi auzit aici fiind cel al valurilor.

Cu toate acestea amatorii de sporturi nautice vor găsi aici locul ideal. Lângă Corbu funcţionează şi şcoala de windsurfing, aşa că pe plajă vor fi întâlniţi mulţi practicanţi ai acestui sport.

Pe lacul Corbu se practică şi sporturile cu vele, aici aflându-se şi singura şcoală cu atestare europeană de sporturi nautice cu vele.

Turiştii pot să facă scufundări şi Snorkeling, sau să desfăşoare partide de pescuit sportiv.
În zona lacului Corbu trăiesc chira de baltă, pescăruşul argintiu, pescăruşul râzător, precum şi singuraticul lopătar, rațele cu ciuf sau grupurile de pelicani.

Plaja de la Corbu este desigur o minunăţie şi nu putem să sperăm că oameni o să dea dovadă de mai multă civilizaţie decât dau în restul litoralului astfel încât plajă să nu fie invadată prea curând de tot felul de gunoaie.

Similar Posts