A murit Gabriel Garcia Marquez

author
1 minute, 3 seconds Read

Scriitorul, în vârstă de 87 de ani, a murit la locuința sa din Mexico City după ce a fost diagnosticat cu o formă avansată de pneumonie. Gabriel Garcia Marquez s-a născut la 6 martie 1927, în Aracataca, Columbia.

1605291

A fost un cunoscut scriitor columbian care a obținut premiul Nobel pentru Literatură în 1982, pentru nuvelă și istorii scurte, unde fantasticul și realul sunt combinate într-o lume liniștită de bogată imaginație, reflectând viață și conflictele unui continent.

Era cunoscut de către prieteni drept Garbo. Cel mai cunoscut roman al sau este “Un veac de singuratate”, iar cartea de căpătâi a copilăriei lui a fost considerată “Să trăiești pentru a-ți povești viața” Președintele columbian Juan Manuel Santos a declarat, miercuri, că scriitorul Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură, suferă de o “pneumonie”, care se află “sub control”, și nu de un cancer limfatic, așa cum a scris presa din Mexic, informează AFP.

“Informațiile conform cărora cancerul ar fi recidivat și s-ar fi extins nu sunt adevărate. Nu este adevărat”, a declarat Juan Manuel Santos la o conferință de presă pe care a organizat-o în timpul unei vizite la Popayan, în sudul Columbiei.

Similar Posts