Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar fi fost plat?

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar fi fost plat?

author
1 minute, 7 seconds Read

Știm cu toții că Pământul nu este plat. Ei bine, aproape toţi dintre noi. Unii oameni cred serios că Pământul are formă plată. Dar dacă ar fi fost așa, ce s-ar fi întâmplat? Ar fi căzut oamenii de pe marginea lui?

Ce s-ar întâmpla dacă Pământul ar fi fost plat?

“Cu densitatea și grosimea dreaptă, trăind în mijlocul Pamantului, oamenii s-ar putea simți destul de normal”, a declarat Michael Stevens de la Vsauce. “Dar, cum vă deplasați spre margine, gravitația pe Pământ ar fi uşor oblică şi astfel totul ar fi împins înapoi spre centru “, adaugă acesta.

Michael Stevens spune că, dacă Pământul ar fi fost plat, atunci zonele marginale lui ar fi fost zone destul de enervante în care să trăieşti, asta pentru că, cu cât ai fi mai aproape de margine cu atât ai avea o pantă mai mare de urcat, chiar imposibilă, datorită gravitaţiei.

De asemenea, nu ai putea cădea niciodată, ci te-ai rostogoli până în centru datorită sentimentului de înclinare a suprafeţei.

Is Earth Actually Flat?, este cel mai recent episod din Vsauce, un video care în doar 5 zile a strâns mai mult de 2 milioane de vizualizări, un video care iți dă toate explicațiile cu privire la forma Pământului.

Similar Posts