A fost descoperită o plantă uimitoare care poate vindeca cancerul

A fost descoperită o plantă uimitoare care poate vindeca cancerul

author
2 minutes, 2 seconds Read


Până acum cei mai mulţi au trecut pe lângă această plantă fără să ştie ce efecte miraculoase poate avea, fie că este vorba de fitoterapeuţi, botanişti sau iubitori de natură. Această plantă creşte în pădure şi este în momentul de faţă cel mai răspândit subiect de discuţie printre cercetători. Spânzul este apreciat, controversat şi în plus are puterea de a salva multe vieţi.

A fost descoperită o plantă uimitoare care poate vindeca cancerul

Spânzul este o plantă erbacee care provine din Europa şi Asia, însă cea mai mare concentrare de specii se întâlneşte în Balcani şi Carpaţi. Această plantă miraculoasă are peste 20 de specii.
În România planta creşte la atitudini mai mari de 500 metri, are o tulpină dreaptă, frunzele sunt mari, iar florile au culori şi miros diferit în funcţie de specie.

În miturile străvechi se spune că această plantă era folosită în diferite ritualuri vrăjitoreşti cu ajutorul cărora se invocau demonii.

În România spânzul era considerat mai mult decât o plantă medicinală, era văzut că o plantă magică, o plantă cu puteri ascunse. Spânzul este o plantă extrem de toxică, dar în egală măsură cu calităţi curative remarcabile.

Cercetările din ultimul timp au scos la iveală că această plantă conţine numeroase substanţe glicozide, heleborina, helebrina, rezine, saponozide, protoanemonina şi diverse minerale.

Această plantă poate fi extrem de toxică, însă administrată sub supraveghere medicală poate fi un medicament naturist pentru cazurile de cancer.

Dacă nu se ţine cont de sfatul unui medic, tratamentul cu spânz poate avea consecinţe grave şi poate chiar fatale. Toate componentele plantei sunt toxice: de la rădăcină până la floare.

Experţii susţin că nu se cunosc nici măcar jumătate din proprietăţile acestei plante, iar progresul medical va putea duce la o formă de tratament împotriva necruţătoarei boli.

Pe lângă aceste proprietăţi, planta poate fi utilizată şi extern sub formă de unguent, alifie sau geluri, ameliorând durerile reumatismale articulare, spondilită anchilopoetică, artrozele, poliartritele, mialgiile şi nevralgiile.

De asemenea, produsele pe bază de spânz sunt recomandate în tromboze, tromboflebite, ulcer de gambă, senzaţie de picioare grele, inflamaţie şi tumefieri, luxaţii, entorse, bursite, tendenite şi varice.

În România calitatea unică a spânzului a fost recunoscută de către specialiştii străini.

Similar Posts