1771833

12 locuri de care nu ai auzit, și care probabil îți vor tăia respirația

author
2 minutes, 38 seconds Read

Crezi că ai văzut măcar din poze, toate locurile minunate din lumea asta? Privește un pic pozele de mai jos și cu siguranță vei dori să vizitezi cândva aceste locuri. Deși mai puțin renumite, cele 12 locuri din fotografiile de mai jos sunt splendide, poate chiar mai frumoase decât multe din locațiile cărora le fac reclamă agențiile de turism.2381146

Poză: Wikipedia.org

1. WHITEHAVEN BEACH din Australia. Este o plajă cu nisipuri albe. Nisipul conține 98% siliciu, ceea ce îi conferă nu doar culoarea deosebită, dar datorită proprietăților siliciului, acesta nu înmagazinează căldura precum nisipul obișnuit. Din această cauză o plimbare pe plajă nu este o plăcere doar din cauza peisajului oferit, dar și un lucru foarte relaxant, fără să îți ardă tălpile.

1771833

Poză: Wikipedia.org

2. DEANS BLUE HOLE este cea mai adâncă peșteră subacvatică din lume, foarte cunoscută de cei care practică scufundări. Pentru a te scufunda în ea trebuie să ajungi în Long Island , Bahamas.

3330502

Poză: Wikimedia.org

3. KELIMUTU e un crater subacvatic indonesian, ce adăpostește trei lacuri de culori distincte fiecare. Atât doar că trebuie să străbați pe jos cărarea de munte ce duce spre lacuri.

8420683

Poză: Wikimedia.org

4. HVISTERKUR, se află în Islanda și este considerată una din minunile lumii. Legenda spune că stânca din mijlocul golfului Hina ar fi un monstru marin pietrificat.

9912985

Poză: Chris Preen/Flickr.com

5. NAMAQUALAND, un loc arid din Africa de Sud, este uimitor în timpul primăverii când poți admira curcubeul format din minunatele culori ale florilor ce acoperă întreg locul.

7776732

Poză: Wikimedia.org

6. MELISSANI CAVE. O peșteră în Grecia pe insula Kefalonia, ce pare antică și parcă ne confirmă credința localnicilor că locul își are originea în Mitologia Greacă.

4396164

Poză: Flickr.com

7. HAMILTON POOL PRESERVE este o piscină naturală săpată într-o rocă sedimentară asemănătoare travertinului, și care este alimentată de o cascadă de 15 metri înălțime, motiv pentru care piscina de fapt nu seacă niciodată.

9921964

Poză: Wikimedia.org

8. GULLFOSS, o cascadă care îți taie respirația . Iar frumusețea ei este accentuată de împrejurimile de basm.

2243793

Poză: Wikimedia.org

9. THE FLOTIRONS – o grupare muntoasă ce îți taie respirația, în Colorado, Boulder, un paradis pentru alpiniști, dar și pentru cei care îi admiră frumusețea de la poalele muntelui.

7211970

Poză: wikipedia.org

10. LAKE NATRON din Tanzania, este un lac « fermecat ». Băștinașii susțin că orice animal care atinge lacul este transormat pe loc în stană de piatră. De fapt lacul este chiar periculos, datorită ph-ului și a temperaturii ridicate. Dar spectacolul oferit de apele lacului merită efortul de a-l vizita.

3803777

Poză: Wikimedia.org

11. QUIRANG, este o fâșie de teren din insula Skye, Scoția. Se spune că este o zonă a puterilor supranaturale. Nu știu asta, dar apusurile de neuitat și peisajele feerice sunt garantate în aceste locuri.

8828891

Poză: Wikimedia.org

12. VATNAJOKULL-ICE CAVES. Sunt un sistem de peșteri aflate într-un ghețar. Desigur că o atmosferă mai înghețată decât aici cu greu vei mai găsi în altă parte.

Similar Posts