9299568

Reţeta “Laptele auriu”: Această băutură simplă îți poate schimba viaţa

author
1 minute, 40 seconds Read

Laptele este o băutură minunată, mai ales dacă aceasta este consumată dimineaţa. Beneficiile sunt extraordinare datorită nutrienţilor esenţiali de pe urma cărora sănătatea oamenilor are de câştigat.

9299568

Dar dacă laptelui i se mai adaugă şi o plantă cultivată de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscută şi sub numele de turmeric, el va avea efecte miraculoase.

Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry. Curcuma se foloseşte în general pentru mâncăruri din orez, paste, supe şi sosuri. În Asia este un excelent condiment utilizat pentru preparatele din carne slabă: pui, peşte, fructe de mare (creveţi).

Se foloseşte rădăcina (rizomul), proaspătă sau uscată. Aceasta se comercializează la noi, aproape exclusiv, sub formă de pudră.

Această reţetă ca şi ingredient de bază conţine curciumina şi polifenol care aduc peste 150 de beneficii terapeutice. Sunt de asemenea antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene. De asemenea este foarte bun la imunitate şi menţine nivelul de colesterol. Promovează sănătatea digestivă fiind bun detoxifiant al ficatului.

Este foarte bun în reglarea metabolismului, excelent pentru memorie, tulburări neurologice şi diverse afecţiuni ale pielii.
Reţeta laptelui auriu


Pasul 1: Paste de curcuma

Ingrediente:

  • 1/4 ceaşcă de praf de turmeric
  • 1/2 linguriţă de piper
  • 1/2 ceaşcă apă filtrată

Se amestecă bine toate ingredientele într-o tigaie. Se pune pe foc mediu și se amestecă în mod constant până când amestecul este o pastă groasă. Acest lucru nu ia mult timp, aşa că nu pleca de lângă tigaie. Se lasă amestecul la răcit.

Pasul 2: Laptele aurit

Ingrediente:

  • 1 cană de lapte de migdale (cânepă sau de nucă de cocos sunt, de asemenea, opțiuni bune)
  • 1 linguriţă de ulei de nucă de cocos
  • 1/4 linguriţă sau mai multe din curcuma pastă
  • miere

Combină toate ingredientele, cu excepția mierii, într-o cratiță şi pune-o la foc mediu. Amestecă constant şi nu lăsa să fiarbă. Adăugă miere după gust.

Similar Posts