miercuri, mai 25, 2022

10 trucuri geniale din bucătărie pentru a reduce cantitatea de deșeuri

Date:

Share:

Se pierd sute de kilograme de alimente într-o gospodărie în fiecare an. În jur de 30-40% din alimentele aprovizionate îşi găsesc sfârşitul în gropile de gunoi în fiecare an!

10 trucuri geniale din bucătărie pentru a reduce cantitatea de deșeuri

De ce pierdem atât de multă mâncare? Multă din ea se strică deoarece cumpărăm mult mai mult decât este necesar.

Dar, există anumite trucuri pe care le poţi folosi pentru a te asigura că alimentele cele mai perisabile se vor păstra mai mult.

1.Păstrează salata într-un mediu uscat. Dacă păstrezi verdeață într-o pungă de plastic, umflată cu aer şi foarte bine sigilată, dioxidul de carbon va păstra verdele proaspăt mai mult timp.

2.Cu o pereche de cleşti poţi profita de tot sucul de la lămâi, portocale şi mandarine.

3.Avocadoul tău tăiat în jumătate prinde o culoare maronie? Poţi evita asta dacă îl depozitezi cu o bucata de ceapă! Compușii de sulf din ceapă pot juca un rol important în păstrarea și prevenirea oxidării. Se vor menține în stare proaspătă timp de 1-2 zile, ceea ce este o realizare mare pentru oricine mănâncă mult avocado.

4.Ştii cum verifici dacă un ou este bun de consumat? Secretul este acela că ouăle stricate vor pluti în apă, în timp ce ouăle proaspete se scufundă.

5.Opreşte ceapa din germinare sau turnare păstrând-o într-o pungă de hârtie perforată cu găuri pentru a o menține în stare proaspătă și fermă luni de zile.

6.Fă-ți propria folie alimentară reutilizabilă. Te simți vinovat de fiecare dată când scoți folie de plastic pentru a acoperi mâncarea? Ia câteva bucăţi de bumbac 100% și pune-le pe o foaie hârtie de copt. Se încălzeşte cuptorul şi se presăra ceară de albine rasă peste material, care se coace în cuptor timp de 5-10 minute, până se topește. Utilizează o perie pentru a netezi ceară.

7.Păstrați zahărul brun astfel încât să nu se întărească. Aparent, singurul lucru care poate salva zahărul este… mai mult zahăr! Doar aruncă câteva bezele în sac și închide punga cât mai bine.

8.Iată cum poţi păstra cartofii astfel încât să nu se înmoaie şi să încolţească. Depozitează cartofii împreună cu un măr. Gazul ethlylene emanat de măr oprește înmugurirea și păstrează cartoful tare mai mult timp.

9.Salvați ambalajele goale de unt în congelator. Cantitatea mică de unt care rămâne pe ele este perfectă pentru ungerea tăvilor de bucătărie pentru copt.

10.Iată ce poţi face cu puţinul gem rămas în borcan. În loc să te chinui să îl cureţi poţi obţine un sos excelent de fructe. Trebuie doar să adaugi ulei, oțet, și se agiţi!

Nu mai pierde bani pe mâncarea pe care ulterior o arunci! Profită din plin de fiecare mod inteligent de a depozita alimentele. Nu-ți fie teamă să fii creativ!

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img