Un ministru român a declarat că nevestele celor care muncesc în străinătate sunt femei de moravuri ușoare iar copiii acestora golani!

Un ministru român a declarat că nevestele celor care muncesc în străinătate sunt femei de moravuri ușoare iar copiii acestora golani!

author
2 minutes, 21 seconds Read

Reacție șocantă a unui ministru din Guvernul României condus de către Victor Ponta. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat referitor la românii care muncesc în străinătate să-și întrețină familiile de acasă, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta c….”.

Un ministru român a declarat că nevestele celor care muncesc în străinătate sunt femei de moravuri ușoare iar copiii acestora golani!

Ulterior, ministrul şi-a prezentat scuzele: „Îmi cer scuze dacă, prin formularea aleasă, am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă”.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

Reacția Ministerul Transporturilor nu a întârziat să apară: “Prin declarația pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecați să muncească în străinatate, domnia sa a dorit să atragă atenția asupra unei realități dure din România de astăzi. De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, că formularea folosită este o -generalizare artistică, o licență-“, arată Ministerul Transporturilor într-un comunicat în care încearcă să explice declarația ministrului, potrivit căruia “românii din diaspora lucrează pe circa 1500 de euro, iar “de banii ăștia copiii se fac golani acasă”.

Ioan Rus afirmă, în comunicatul citat, că “Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i.

Am făcut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.

Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atrag atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate.

Am dorit, totodată, să le transmit celor plecati departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport.”

Similar Posts