Este un desert absolut special, care îţi va satisface toate poftele dulci, mai ales cele de ciocolată.
Ingrediente pentru blat :
- coaja rasă de la 2 portocale
Pentru crema de ciocolată :
Mai avem nevoie: gem de caise
1. Încălzim cuptorul la 160 de grade şi tapetăm tava de aproximativ 20-22 cm cu hârtie de copt.
2. Pentru blat, într-o cratiţă topim untul la foc mediu, încorporăm zahărul, coaja rasă de portocale şi ciocolata. Amestecăm până se omogenizează şi lăsăm să se răcească.
3. Batem ouăle şi le amestecă cu aluatul preparat înainte, apoi adaugăm făina şi pudra de cacao.
4. Turnăm compoziţia în tavă şi o coacem aproximativ 20 de minute.
5. După ce s-a răcit blatul, îl ungem cu gem de caise.
6. Pentru crema de ciocolată, încălzim frişca lichidă într-o cratiţă, apoi adaugăm ciocolata mărunţită şi zahărul pudră şi îl topim. La final adaugăm untul şi amestecăm bine. Lăsăm să se răcească, aproximativ 10 minute, apoi turnăm pe blatul uns cu gem de caise şi îl punem la frigider pentru câteva ore, ca să se întărească ciocolata.