Ți s-a furat telefonul? Acum poți să-l blochezi și să nu-l mai folosească nimeni niciodată

Ți s-a furat telefonul? Acum poți să-l blochezi și să nu-l mai folosească nimeni niciodată

author
1 minute, 49 seconds Read

Nu cred că există persoană căreia ori să nu i se fi furat niciodată un telefon, ori să nu cunoască o persoană căreia i s-a furat telefonul. Suntem totuși in România, și furturile nu sunt departe de români, mai ales dacă vorbim despre telefoane scumpe, care se pot vinde ușor apoi.

3425524

Odată ce ți s-a furat telefonul te gândești cu groază ca ți-ai pierdut agenda telefonică, contactele prietenilor, și mai grav anumite date pe care le ai stocate în telefon, fie că vorbim despre poze sau date confidențiale bancare.

În SUA tocmai s-a introdus un acord între mai multi producători de telefoane mobile și companiile de telefonie, așa numitul Kill- Switch, prin care ți se permite blocarea telefonului de la distanță, astfel încât persoana care ți l-a furat să nu-l poată folosi niciodată. Această funcție de blocare va putea fi activată chiar și în lipsa unei conexiuni permanente la internet, ea declansându-se odată ce telefonul este repornit în noua rețea. Sistemul v-a fi extins la scară națională în SUA începând cu 2015, și se pare ca va fi implementat și în țările europene.

Lista companiilor participante la acest proiect include Apple, Samsung, Nokia, Motorola, Huawei, HTC și Google.

În cazul fericit în care îți recuperezi telefonul, el poate fi reactivat de către titular, și datele care erau pe acesta se pot reîncărca dintr-un cont de cloud storage, prin back-up.

Momentan în România există pe telefoanele iPhone, produse de Apple, opțiunea FIND MY PHONE, care odată activată din meniu, în cazul în care telefonul este furat, nu îi va permite “noului proprietar”, să se poată folosi de telefonul furat.

Din punctul meu de vedere, este cel mai bun lucru care au reusit cei de la Apple să-l implementeze. Sunt sătul de toate siteurile care vând telefoane furate, fie ele din România, fie din străinătate. Când cumperi un astfel de telefon, gândește-te că cuiva probabil i-a fost furat. Și mai ales gândește-te că și ție iți poate fi furat telefonul și vândut altcuiva.

Similar Posts