Această prăjitură pe lângă faptul că este decioasă este şi foarte arătoasă, va cucerii cu siguranţă persoanele dragi şi musafirii.
Ingrediente pentru aluat:
– 230 gr făină
– 20 gr pudră de cacao
– 130 gr unt
– 40 gr zahăr pudră
– un vârf de cuţit de sare
– 2 gălbenuşuri
– 1 lingură de săptămână
– ½ linguriţă praf de copt
Pentru crema de cocos:
– 2 albuşuri de ou
– 150 gr zahăr zahăr pudră
– 100 gr nucă de cocos
1. Amestecăm ingredientele pentru aluat le frământăm şi lăsăm să se odihnească cam o jumătate de oră.
2. Între timp preparăm crema. Albuşul îl batem spumă cu zahărul pudră, apoi se mai bate la viteză mică, aproximativ 4-5 minute la aburi. Pe urmă adaugăm nuca de cocos.
3. Aluatul îl întindem la 3-4 mm grosime îl ungem cu crema de cocos şi îl rulăm.
4. Cu un cuţit ascuţit sau cu ajutorul unui fir de aţă taiem melci de 1-1,5 cm.
5. Melcii îi punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi coacem la 180 grade aproximativ 25-30 minute.