Rețeta zilei – Melc cu cocos

Această prăjitură pe lângă faptul că este decioasă este şi foarte arătoasă, va cucerii cu siguranţă persoanele dragi şi musafirii.

Rețeta zilei – Melc cu cocos

Ingrediente pentru aluat:

– 230 gr făină

– 20 gr pudră de cacao

– 130 gr unt

– 40 gr zahăr pudră

– un vârf de cuţit de sare

– 2 gălbenuşuri

– 1 lingură de săptămână

– ½ linguriţă praf de copt

Pentru crema de cocos:

– 2 albuşuri de ou

– 150 gr zahăr zahăr pudră

– 100 gr nucă de cocos

1. Amestecăm ingredientele pentru aluat le frământăm şi lăsăm să se odihnească cam o jumătate de oră.

2. Între timp preparăm crema. Albuşul îl batem spumă cu zahărul pudră, apoi se mai bate la viteză mică, aproximativ 4-5 minute la aburi. Pe urmă adaugăm nuca de cocos.

3. Aluatul îl întindem la 3-4 mm grosime îl ungem cu crema de cocos şi îl rulăm.

4. Cu un cuţit ascuţit sau cu ajutorul unui fir de aţă taiem melci de 1-1,5 cm.

5. Melcii îi punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi coacem la 180 grade aproximativ 25-30 minute.