Produsele de mai jos, dacă sunt consumate în exces pot să îţi afecteze felul în care arăţi, aşa că înainte de trece la următoarea prăjitură sau la următorul pahar de vin ar trebui să citeşti asta.
“Eşti ceea ce mănânci” (sau bei am adăuga noi), iar acest lucru se reflectă şi asupra pielii tale.
Iată patru tipologii întâlnite cel mai des în funcţie de alimentele sau băuturile pe care le consumăm.
Alcoolul
Un pahar de vin la masă este normal şi chiar indicat să fie consumat, însă cei care depăşesc această cantitate s-ar putea să vadă efectele direct pe tenul lor.
Pielea consumatorilor de vin prezintă riduri sub ochi, pielea de pe pomeţi este deshidratată şi cu riduri, porii dilataţi şi pielea înroşită.
Unele vinuri conţin pe lângă cantităţi mari de zahăr şi pesticide sau sulfiţi ceea ce determină dehidratarea pielii. Corpul pierde apă, ficatul este supraîncărcat ceea ce îţi afectează digestia. Rezultatul: o piele ridată, înroşită şi care îşi va pierde aspectul ferm.
Pe termen lung abuzul de alcool poate perturba activitatea bacteriilor intestinale și poate cauza diverse boli.
Ce să faceţi? Renunțați la alcool cel puțin 3 săptămâni. De atâta timp are nevoie pielea dumneavoastră pentru a se recupera.
Lactatele Pielea celor care consumă lactate în exces se recunoaşte după pleoapele umflate, acnee şi puncte negre, obraji traşi, coşuri pe bărbie.
Laptele adăugat în cafea sau chiar consumarea îngheţatei în exces poate afecta grav culoarea pielii chiar dacă nu sunteți intolerant la lactoză. Pierdem o mulțime de enzime metabolizatoare de lactoză cu vârsta ceea ce duce la apariția inflamațiilor pe tot corpul, inclusiv pe față.
Dacă observaţi că piele feței devine trasă, ternă şi se umple de coşuri renunţaţi o perioadă la consumul produselor lactate. Veţi vedea imediat diferenţa.
Zahărul
Pielea feţei devine gri, subţire şi prezintă riduri fine pe frunte şi cearcăne în jurul ochilor.
Zahărul afectează nu numai greutatea, ci și pielea. Consumat în exces accelerează procesul de glicozilare, proces în care excesul de molecule de glucoză opreşte producerea colagenului. Acest lucru face ca pielea să capete un aspect îmbătrânit, facilitează apariţia ridurilor şi pigmentează pielea.
Singurul mod prin care puteţi să redaţi frumuseţea pielii este nu mai consumaţi zahăr.
Glutenul Pielea feţei va fi încărcată de acnee şi va avea un aspect colorat.
Toate aceste simptome vă arată că organismul dumneavoastră nu este capabil să metabolizeze glutenul, o proteină conținută în grâu, secară, ovăz și orz dar și în băuturi pe bază de bere, bere, whisky, vodcă etc.
Verificați dacă aveți intoleranță la gluten excluzând din alimentaţia dumneavoastră alimentele care conţin gluten timp de 2-3 săptămâni. Dacă simptomele persistă chiar şi după 2 săptămâni, atunci este vorba despre un alt tip de intoleranţă, însă ar fi bine să reduceți în consumul de carbohidrații simpli și alimentele prăjite.