luni, august 8, 2022

Noua specie de broască descoperită, „Bat Frog”, a fost numită după Ozzy Osbourne

Date:

Share:


În timp ce explorau o parte din vasta pustietate, în mare parte neîmblânzită, a junglei amazoniene, o echipă de oameni de știință au descoperit o specie destul de curioasă de amfibieni: o broască cu un piercing care scoate sunete de liliac.

Noua specie de broască descoperită, „Bat Frog”, a fost numită după Ozzy Osbourne

Până in anul 2009 nu se ştia de existenţa acestei specii: „Nu am mai auzit așa ceva”, a declarat unul dintre descoperitorii amfibiei, Pedro Peloso.

Alte caracteristici care diferențiază specia bizară sunt: degete lungi, degetele de la picioare sunt diferite și sacul vocal al masculului foarte mare.

Sacii vocali sunt membrane elastice, aproape transparente ale pielii deţinute de broaștele de sex masculin, care pot fi umflate în timpul unei vocalize. Aerul este dus de urgenţă prin laringe și pe corzile vocale, rezultând sunetul, care este amplificat de calitățile de rezonanță a pungii.

Noua specie de broască descoperită, „Bat Frog”, a fost numită după Ozzy Osbourne

În timp ce se știe că broaștele pot produce o varietate bogată de apeluri, aceasta este prima specie cunoscută, care sună ca un liliac.

Echipa a decis să numească această specie după solistul trupei rock Ozzy Osbourne. În 1981, Ozzy Osbourne a muşcat, accidental, un cap de liliac viu, care, a fost aruncat în el în timpul unui concert. Potrivit lui Osbourne, el a crezut că liliacul a fost o replică de cauciuc.

Această specie a fost descoperită în 2009, când Peloso şi colegii săi s-au angajat într-o expediție de o lună într-o zonă a Amazonului brazilian.

Douăzeci și unu de exemplare au fost colectate în total în trei zone diferite, ceea ce sugerează că animalul este, probabil, comun și larg răspândit în pădure.

Deoarece această regiune este relativ bine explorată, descoperirea servește ca un memento referitor la cât de bogată este biodiversitatea în această pădure.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img