Iată cum poţi scăpa de sforăit şi să ai din nou un somn liniştit

Iată cum poţi scăpa de sforăit şi să ai din nou un somn liniştit

author
2 minutes, 11 seconds Read

Cei mai mulţi oameni nu beneficiază de suficientă odihnă pe timpul nopţii, iar pentru multe persoane lipsa de somn poate provoca grave probleme de sănătate.

Iată cum poţi scăpa de sforăit şi să ai din nou un somn liniştit

Persoanele care suferă de epuizare, hipertensiune arterială și dureri de cap inexplicabil au șanse mai mari să sufere și de tulburari de somn. Aceasta în termeni medicali poartă numele de apnee de somn obstructivă (OSA).

De cele mai multe ori sforăitul este un factor care perturbă somnul şi care trebuie înlăturat pentru a te putea odihni cum trebuie.

Sforăitul determină o persoană să se trezească pe tot parcursul nopții. Pentru cei mai mulți, sforăitul poate fi stopat doar dacă găseşti o poziţie mult mai confortabilă pentru a respira.

Însă pentru marea majoritate sforăitul este strigătul corpului pentru ajutor.

Cele mai multe persoane care au OSA se opresc noaptea din respirat, asta pentru că muşchii din gura lor, maxilarul și gâtul se relaxează și blochează fluxul liber de aer în căile respiratorii.
Aceste momente de sufocare pot dura până la un minut. O persoană cu OSA se trezeşte de sute de ori în timpul unei singure nopţi pentru ca trupurile lor să nu să se sufoce.

Sforăitul este singura modalitate prin care corpul lor obţine suficient aer pentru a respira.

Rezultatul este că, oamenii cu tulburări de somn se trezesc dimineaţa obosiţi, ca şi cum nu au dormit deloc pe timpul nopţii.

Și acest lucru este adevărat, ei nu au avut un ciclu complet de somn. Nu numai că trupurile lor sunt epuizate, chiar mai mult ei pot avea o întreagă gamă de noi probleme de sănătate care sunt asociate cu această pierdere excesivă de somn, inclusiv infarct miocardic, accident vascular cerebral, depresie, pierderi de memorie, de reflux de acid și diabet.

În trecut, nu au fost prea multe opţiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu apnee în somn. Acum însă sunt multe, unele mai scumpe iar altele mai ieftine. De asemenea există posibilitatea unei intervenţii chirurgicale.

Dar cea mai bună metodă de până acum este un tratament nu foarte scump care ţine căile respiratorii deschise.

Aceasta este o curea care se aplică în timpul somnului.

Această metodă de tratament a fost dovedită a fi eficace într-un studiu recent de la Divizia de Medicină Sleep Est Virginia Medical School și este testată clinic.

Aceasta funcționează prin menținerea maxilarului şi a limbii, păstrând astfel căile respiratorii libere. Fabricat din materiale uşoare acestea sunt totodata și confortabile.

Similar Posts