miercuri, mai 25, 2022

Iată cum poţi scăpa de sforăit şi să ai din nou un somn liniştit

Date:

Share:

Cei mai mulţi oameni nu beneficiază de suficientă odihnă pe timpul nopţii, iar pentru multe persoane lipsa de somn poate provoca grave probleme de sănătate.

Iată cum poţi scăpa de sforăit şi să ai din nou un somn liniştit

Persoanele care suferă de epuizare, hipertensiune arterială și dureri de cap inexplicabil au șanse mai mari să sufere și de tulburari de somn. Aceasta în termeni medicali poartă numele de apnee de somn obstructivă (OSA).

De cele mai multe ori sforăitul este un factor care perturbă somnul şi care trebuie înlăturat pentru a te putea odihni cum trebuie.

Sforăitul determină o persoană să se trezească pe tot parcursul nopții. Pentru cei mai mulți, sforăitul poate fi stopat doar dacă găseşti o poziţie mult mai confortabilă pentru a respira.

Însă pentru marea majoritate sforăitul este strigătul corpului pentru ajutor.

Cele mai multe persoane care au OSA se opresc noaptea din respirat, asta pentru că muşchii din gura lor, maxilarul și gâtul se relaxează și blochează fluxul liber de aer în căile respiratorii.
Aceste momente de sufocare pot dura până la un minut. O persoană cu OSA se trezeşte de sute de ori în timpul unei singure nopţi pentru ca trupurile lor să nu să se sufoce.

Sforăitul este singura modalitate prin care corpul lor obţine suficient aer pentru a respira.

Rezultatul este că, oamenii cu tulburări de somn se trezesc dimineaţa obosiţi, ca şi cum nu au dormit deloc pe timpul nopţii.

Și acest lucru este adevărat, ei nu au avut un ciclu complet de somn. Nu numai că trupurile lor sunt epuizate, chiar mai mult ei pot avea o întreagă gamă de noi probleme de sănătate care sunt asociate cu această pierdere excesivă de somn, inclusiv infarct miocardic, accident vascular cerebral, depresie, pierderi de memorie, de reflux de acid și diabet.

În trecut, nu au fost prea multe opţiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu apnee în somn. Acum însă sunt multe, unele mai scumpe iar altele mai ieftine. De asemenea există posibilitatea unei intervenţii chirurgicale.

Dar cea mai bună metodă de până acum este un tratament nu foarte scump care ţine căile respiratorii deschise.

Aceasta este o curea care se aplică în timpul somnului.

Această metodă de tratament a fost dovedită a fi eficace într-un studiu recent de la Divizia de Medicină Sleep Est Virginia Medical School și este testată clinic.

Aceasta funcționează prin menținerea maxilarului şi a limbii, păstrând astfel căile respiratorii libere. Fabricat din materiale uşoare acestea sunt totodata și confortabile.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img