Două din castelele României au cucerit Europa

Două din castelele României au cucerit Europa

author
4 minutes, 23 seconds Read

O vizită în aceste castele este ca o scufundare în istoria noastră, în urma căreia descoperi istoria regilor, istoria teritoriilor europene, istoria războaielor, a regiunilor și națiunilor, istoria unor familii importante şi multe altele.

Iată că, şi România are două castele cu care se poate mândri, două castele care au fost incluse în top 15, “Cele mai frumoase castele din Europa”.

1. Palatul Pena, Portugalia

5586974

Never House

Situat în dealurile Sintra, Parcul și Palatul Pena sunt rodul geniului creator, al regelui Ferdinand al II-lea. Aceasta este cea mai mare expresie a romantismului, care denotă influențe clare de manuelin și maur. Palatul a fost construit în așa fel încât să fie vizibil din orice punct din parc.

2. Castelul Alcazar, Spania

3431383

Fernando-García

Alcázar din Segovia este o fortificație de piatră, situată în orașul vechi din Segovia, Spania. Localizat pe un pisc stâncos deasupra râurilor Eresma și Clamores în apropiere de muntele Guadarrama, este unul dintre cele mai distinctive castele din Spania. Alcázar a fost inițial construit ca o fortăreaţă, dar a servit ca un palat regal, ca o închisoare de stat și ca o academie militară.

3. Castelul Neuschwanstein , Germania

7539901

David-Telford

La şapte săptămâni după moartea regelui Ludwig al II-lea în 1886, Neuschwanstein a fost deschis pentru public. Regele timid a construit castelul, în scopul de a se retrage din viața publică.
Astăzi Neuschwanstein este unul dintre cele mai populare dintre toate palatele și castele din Europa. În fiecare an, 1,4 milioane de persoane îl vizitează.

4. Castelul Hohenzollern, Germania

3005703

Prima mențiune directă a complexului Castelului Hohenzollern a fost în 1267. Aspectul, dimensiunea și mobilierul sunt impresionante.

5. Castelul Walzin, Belgia

1415126

stibou5

Înalt pe un promontoriu stâncos, larg, castelul a capturat întotdeauna imaginaţia. Deși construcţia a început în secolul al 13-lea, puțin din clădire a rămas la fel,cu excepţia turnului potcoavă.

Restul clădirii a fost modificată considerabil, în special între 1930 și 1932. Opțiunea aleasă a fost de a adopta un stil tradițional de arhitectură.

6. Castelul Eltz, Germania

6812962

Dirk Vorderstraße

Castelul Eltz este unul dintre cele mai vechi castele. Acesta datează de 850 ani. Au fost făcute toate eforturile pentru ca aceasta să îşi păstreze forma strămoşească.

7. Castelul Chambord, Franta

4089273

Sébastien Mespoulhé

În anul 1519, un palat se ridică din zona de câmpie mlăștinoasă din regiunea Sologne, la marginea unei păduri pline de mistreți. François I, tânărul rege, a fost cel care a ordonat construcția sa.
Castelul Chambord a fost o bijuterie arhitecturală cu care împăratul se lăuda vizitatorilor pentru a demonstra puterea pe care acesta o deţinea. Deși castelul nu a fost finalizat sub conducerea lui François I, este unul dintre puţinele castele de această vârstă care a supraviețuit fără modificări majore la designul original.

8. Castelul Culzean, Anglia

2086912

mat’s eye

Castelul Culzean este bijuteria coroanei de Naţional Trust pentru Scoția. Acesta a fost remodelat la sfârșitul secolului XVIII de către renumitul arhitect Robert Adam în stil georgian.

9. Castelul Eilean Donan, Scotia

3858675

Jesús Belzunce Gómez

Eilean Donan este pentru cei mai mulți oameni, castelul scoțian arhetipal și este de asemenea, printre cele mai fotografiate castele din Europa.

10. Castelul Windsor, Anglia

6790743

Abraham Chacko

Castelul Windsor este cel mai vechi și cel mai mare castel ocupat din lume. Istoria sa bogată se întinde aproape 1000 de ani.
Castelul se întinde pe o suprafață de aproximativ 5 hectare şi cuprinde: apartamente magnifice dotate cu comori din Colecția Regală, Capela St George, păpuşa Reginei Maria, o capodoperă în miniatură, picturi excepţionale şi un mobilier antic care imediat îţi fură privirea.

11. Castelul Corvinilor, România

5212858

Florin Draghici

Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu țiglă policromă.

12. Castelul Trevarez, Franta

1971798

Jean-François Gornet

Castelul Trévarez este situat în comuna Saint-Goazec, în Finistère, Bretagne. A fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea de către James Kerjégu, președintele Consiliului General al Finistère-ului.

13. Castelul Hohenwerfen, Austria

6356829

Castelul Hohenwerfen are peste 155 de metri înălţime. Se înalţă deasupra văii Salzachtal de mai bine de 900 de ani. Această fortăreaţă este foarte bine conservată chiar dacă de-a lungul secolelor a trecut prin nenumărate atacuri și asedii.

14. Castelul Bran, Romania

4097233

meducauk

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, fiind construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.
El adăpostește muzeul Bran, ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului unde sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri.

15. Castelul Schwerin, Germania

2869729

Harald Hoyer

Un amestec eclectic de comori clasice și contemporane de rang internațional înalt care te așteaptă în ambianța istorică a celor trei foști proprietari: Ducat din Schwerin, Ludwigslust și Güstrow.

Sursa: European best destinations

Similar Posts