De ce ar trebui sa folosesti o instalatie gaze pentru incalzire
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

De ce ar trebui sa folosesti o instalatie gaze pentru incalzire

author
4 minutes, 29 seconds Read

Incalzirea pe gaz este de obicei mai putin costisitoare decat incalzirea electrica – economiile reale depind de costurile cu combustibilul din zona  si de eficienta incalzitorului pe gaz. Incalzirea pe gaz natural costa mai putin decat energia electrica in majoritatea zonelor tarii. Achizitionarea unui sistem de incalzire pe gaz nou, de inalta eficienta, va poate califica pentru a primi reduceri de la furnizorul local de utilitati de gaz. In comparatie cu modelele vechi, folosirea de noi aparate cu gaz natural poate reduce la jumatate factura de energie, in functie de eficienta unitatii individuale!

Folosirea gazelor naturale pentru a va incalzi casa sau afacerea ofera o fiabilitate de neegalat de electricitate. Conductele de alimentare cu gaze naturale sunt instalate in subteran, protejandu-le de intemperii si de accidentele supraterane care duc la intreruperi ale energiei electrice. Daca utilizati incalzire pe gaz, sistemul  de incalzire va putea in continuare sa va incalziti casa in cazul unei intreruperi de electricitate – acest combustibil de incalzire fiabil va poate mentine familia in siguranta si afacerea voastra operationala in cazul vremii severe de iarna.

Caldura pe gaz natural este, de asemenea, mai fiabila, deoarece conducta furnizeaza gaz direct acasa – daca folositi ulei sau propan, trebuie sa asteptati ca un camion sa va livreze combustibil, ceea ce poate sa nu fie intotdeauna convenabil sau posibil cand nu aveti combustibil. Cu gaze naturale, casa sau afacerea ta are acces constant la o sursa de combustibil pentru incalzire.

Nu numai ca combustibilul pe gaz este fiabil, dar si cuptoarele cu gaz sunt de asemenea! Cu o intretinere adecvata, se poate astepta ca un cuptor cu gaz natural sa va serveasca casa sau afacerea timp de aproximativ 20 de ani. Cazanele pe gaz se lauda cu o durata de viata estimata mai lunga in comparatie cu omologii lor electrici – cazanele pe gaz au o durata de viata de aproximativ 15 ani, comparativ cu 8 pana la 10 ani pentru un cazan electric.

Gazele naturale sunt mai eficiente decat productia de energie electrica. Productia electrica consuma o cantitate mare de energie, doar aproximativ 30 la suta din energia utilizata pentru a produce electricitate ajungand acasa – aceasta este o pierdere de 70 la suta de energie doar in productia de electricitate. Alternativ, 90 la suta dintr-o instalatie gaze care intra in sistemul de utilitati ajung acasa, limitand pierderea la doar 10 la suta. Casele cu gaz natural produc mai putine efecte negative asupra mediului – casele cu gaz natural produc cu pana la 50% mai putin decat casele care functioneaza numai cu energie electrica.

Dintre combustibilii fosili, gazul natural este cea mai curata optiune. Utilizarea gazelor naturale reduce cantitatea de gaze cu efect de sera si carbon emise de gospodaria . Gazele naturale genereaza mai putin dioxid de carbon decat acesti combustibili de incalzire utilizati in mod obisnuit:

Cu 45 la suta mai putin decat carbunele;

Cu 30% mai putin in comparatie cu petrolul;

Cu 15% mai putin fata de lemn.

Vrei sa te poti baza pe sursa de caldura a casei tale. Atunci cand alegeti gazul natural, puteti fi linistit stiind ca conductele de gaz sunt subterane. Acest lucru ii protejeaza de elementele exterioare si ii mentine in siguranta in timpul furtunilor. In comparatie cu petrolul sau propanul, puteti conta, de asemenea, pe o aprovizionare constanta cu gaz, in loc sa fiti nevoit sa asteptati livrarea de combustibil.

Cand vine vorba de gatit, multi proprietari prefera un sistem de incalzire pe gaz decat electric. Gazul va permite sa gatiti cu flacara deschisa, ofera caldura instantanee si va permite sa controlati cantitatea de caldura foarte usor. In plus, puteti folosi in continuare o soba pe gaz daca pierdeti putere.

Caldura pe gaz este optiunea de baza pentru incalzirea spatiilor mari. Puterea de caldura mai mare inseamna ca un incalzitor de interior pe gaz va fi mai eficient in incalzirea unei incaperi mai mari, rapid si eficient. Multe case moderne au un spatiu de locuit in plan deschis, care este mai potrivit pentru o solutie de incalzire pe gaz. Modul in care familiile moderne traiesc in casele lor se preteaza cu usurinta caldurii pe care doar o poate oferi un incalzitor pe gaz.

Atunci cand alegeti sa va incalziti casa cu gaz, veti folosi fie gaz natural, fie GPL. In functie de modul in care sursa ta de gaz este conectata la casa ta, stilul de incalzire disponibil ofera o gama de optiuni pentru spatiul tau. Alegeti dintre incalzitoarele de spatiu, cuptoarele de perete, incalzitoarele portabile pe gaz, semineele pe gaz si multe altele.

dvs

Acest tip de gaz este natural. Este un combustibil fosil extras din adancurile pamantului. Nu are miros sau culoare si se formeaza din ramasitele descompuse de plante si animale de-a lungul a milioane de ani. Gazul natural este conectat la casa voastra prin conducte de gaz si este contorizat pentru utilizare (cum ar fi electricitatea).

Beneficiile gazelor naturale includ:

Emisii mai mici de carbon;

Costuri de functionare mai ieftine;

Capacitate mare de incalzire;

De asemenea, o optiune excelenta de combustibil pentru gatit si apa calda.

In comparatie cu alti combustibili pentru incalzire, gazul natural ofera o optiune mai sanatoasa pentru gospodaria voastra. Arderea gazului natural printr-un sistem de incalzire produce dioxid de sulf minim, particule in aer si solide dizolvate, care pot avea un impact negativ asupra sanatatii celor dragi – oameni si animale de companie. Cu un sistem de incalzire bine intretinut si care functioneaza corespunzator, gazul natural nu genereaza aproape deloc monoxid de carbon.

Similar Posts