Cum să îţi cureţi computerul de praf şi de murdărie din câteva mişcări

Cum să îţi cureţi computerul de praf şi de murdărie din câteva mişcări

author
1 minute, 50 seconds Read

Pentru a evita depunerile de praf pe calculatorul dumneavoastră şi implicit pentru a evita formarea de alergii cauzate de acesta, iată câteva modalităţi prin care puteţi să vă curăţaţi calculatorul de praf şi de murdărie.

Cum să îţi cureţi computerul de praf şi de murdărie din câteva mişcări

Ştergerea ecranului monitorului
Pentru a evita zgârierea ecranului şi pentru a-i asigura o curăţare eficientă folosiţi întotdeauna o cârpă de microfibră pentru că înlătura praful eficient. Folosiţi şi un spray special pentru monitor pentru rezultate optime.

Înlăturarea murdăriei de pe hardware
Pentru această operaţie folosiţi o substanţă pe care o puteţi prepara acasă din oţet alb şi apă amestecată în proporţii egale. Umeziţi şerveţelul cu această soluţie şi ştergeţi suprafaţa. Nu folosiţi produse care conţin alcool sau amoniac deoarece pot să şteargă vopseaua de pe taste şi pot deteriora ecranul mai ales dacă are un strat protector.

Înlăturarea zgârieturilor Zgârieturile se îndepărtează dacă aplicaţi pe locul afectat puţină pasta de dinţi obişnuită.

După ce aţi aplicat-o pe zgârietură, lăsaţi-o să se uşte spoi ştergeţi-o cu o pânză umedă.

Îndepărtarea prafului de pe taste Praful şi murdăria de pe taste se pot înlătura cu ajutorului uscătorului de păr. Deconectaţi computerul şi scoateţi cablurile, apoi scoateţi părţile laterale cu ajutorul unei şurubelniţe.

Suflaţi praful cu jetul de aer rece al uscătorului

Îndepărtarea prafului din zonele greu accesibile Pentru această operaţiune folosiţi un irigator medicinal de tip pară de cel puţin 0.4 litri.

Cu ajutorul lui veţi putea sufla praful de pe cooler din unitatea de sistem. Puteţi folosi de asemenea şi aspiratorul.

Curăţarea tastelor şi a mouse-ului Amestecaţi oţet alb şi apă în părţi egale, apoi înmuiaţi în soluţie un şerveţele de microfibră şi stoarceți-l bine.

Cu ajutorului unui vârf ascuţit ( de exemplu lama cuţitului său o riglă) peste care puneţi şerveţelul umed puteţi trece la curăţarea tastelor.

Similar Posts