Calcul CASCO – Cât te costă să îți protejezi mașina?

author
4 minutes, 33 seconds Read

Autoturismul, în special dacă este cumpărat de nou, este un bun foarte important și care costă. Tocmai din acest motiv, când vine vorba de lucrurile importante, nu trebuie să ne uităm la bani, fiindcă produsele și serviciile ieftine țin puțin sau sunt de calitate slabă și pot  implica în viitor cheltuieli mai mari.

Pentru a putea păstra o mașină nouă, în cele mai bune condiții, atât tehnice cât și estetice, o asigurare CASCO este mai mult decât esențială, iar un calcul CASCO precis îl puteți realiza accesând simplu și rapid, Pint.ro.

Ce înseamnă CASCO?

Denumirea de asigurare “CASCO” vine din engleză de la termenii “CASualty” și “COllision”. Acest tip de asigurare, este o asigurare care face parte din categoria celor facultative, ceea ce înseamnă că, nu sunteți obligați să o faceți, însă, este recomandat pentru a vă putea păstra autoturismul în cele mai bune condiții în caz de daune. Este de menționat și faptul că, o asigurare CASCO poate fi obligatorie în cazul în care achiziționați o mașină nouă de la dealer sau prin servicii de leasing, fiind o condiție care face parte din contract.

Cum se calculează o asigurare CASCO?

Prețurile diferă de la o mașină la alta, diferă în funcție de prețul de achiziție și prețul actual pe piață dacă discutăm despre o mașină care deja are un rulaj și o perioadă de utilizare, diferă inclusiv în funcție de vârsta proprietarului și de vechimea permisului auto și așa mai departe. Prețul unei polițe CASCO nu va fi niciodată identic între mașini, deoarece există mulți factori de care se ține cont în calculul respectiv. De regulă, asigurătorul determină valoarea poliței prin stabilirea valorii inițiale a mașinii, din momentul în care un autoturism a ieșit pe poarta fabricii, având ca bază factura de achiziție ori pe baza valorii de catalog. Pe lângă acest lucru, se aplică și un indice de corecție pe baza unui tabel propriu care diferă de la un asigurator la altul, indice care se referă atât la vârsta autoturismului cât și la nivelul de uzură. Chiar și zgârieturile se iau în calcul și pot influența prețul poliței CASCO.

Obține un calcul CASCO precis înainte de a lua decizia

Prin intermediul profesioniștilor de la Pint.ro, aveți posibilitatea de a realiza un calcul pentru o poliță CASCO, astfel încât să știți cu exactitate la ce vă puteți aștepta în momentul în care veți dori să încheiați o astfel de asigurare. Cu ajutorul Pint.ro puteți obține cel mai avantajos preț pentru viitoarea dumneavoastră asigurare CASCO și nu trebuie decât că completați un formular online. Durează numai câteva minute iar la final veți primi o listă cu diferitele oferte disponibile de la cele mai mari agenții din țară.

Care sunt daunele acoperite de o poliță CASCO?

În principal, o astfel de asigurare CASCO pentru autoturisme, acoperă daunele care au fost cauzate de avarii produse de proprietar sau de un alt conducător auto, chiar și daune survenite în urma unor acte de vandalism, daune cauzate de fenomene naturale sau în caz de furt. Asiguratorii au oferte diferite la prețuri diferite, iar în funcție de situație și de dorințele ori bugetul dumneavoastră, se pot adauga sau scoate anumite riscuri de pe asigurare. În acest fel, se urmăresc necesitățile fiecărui client în parte, astfel încât să poată beneficia de cele mai bune servicii. În cazul unei polițe de asigurare full CASCO, trebuie să știți că aceasta acoperă orice tip de daună, chiar dacă aceasta se întâmplă în afara țării. Inclusiv o daună totală se poate despăgubi, dar este recomandat să discutați cu asiguratorul despre acest aspect înainte de a lua orice decizie, deoarece ofertele pot să difere.

Cine poate face o astfel de asigurare?

Asigurarea CASCO o poate face oricine care este în posesia unui autoturism mai nou. În general, o mașină maxim un deceniu vechime se poate asigura cu o astfel de poliță, însă, și acesta este un aspect care poate să difere de la un asigurator la altul. Pentru a răspunde la întrebarea “cine își poate face o asigurare CASCO?”, dacă sunt îndeplinite câteva condiții cu privire la starea autovehiculului, o astfel de poliță de asigurare facultativă se poate face atât de persoanele fizice, cât și de persoanele juridice.

Acestea fiind spuse, sunteți invitați să accesați Pint.ro, deoarece acolo vă sunt puse la dispoziție toate detaliile de care aveți nevoie, totul la numai un simplu click distanță. În plus, pe lângă o asigurare CASCO, dacă știți că urmează să vă expire asigurarea RCA sau doriți asigurări de călătorie, asigurări pentru locuințe ori doriți să știți unde puteți să găsiți servicii de asistență rutieră avantajoase, Pint.ro vă poate ajuta cu toate acestea, la fel de ușor precum în cazul poliței CASCO. Totul se desfășoară online, iar dumneavoastră veți putea comanda asigurarea dorită, chiar din confortul propriei locuințe!

Similar Posts