Zece moduri de a întrebuinţa berea, la care nu te-ai fi gândit până acum

Zece moduri de a întrebuinţa berea, la care nu te-ai fi gândit până acum

author
3 minutes, 19 seconds Read

Când auzim cuvântul bere ne gândim la băutura cu spumă pe care o turnăm în pahare la o petrecere cu prietenii sau nu numai.

Zece moduri de a întrebuinţa berea, la care nu te-ai fi gândit până acum

Numai că berea are şi alte întrebuinţări la care nu v-aţi gândit. Iată mai jos câteva dintre ele:

1. Hrăneşte părul şi ajută la creşterea lui
Datorită faptului că berea este bogată în vitamina B şi silicon aceasta contribuie din plin la creşterea şi sănătatea părului dumneavoastră.

Turnaţi un pahar de bere pe păr şi masaţi bine scalpul. Lăsaţi să acţioneze 5 minute apoi îndepărtaţi cu apă rece. Părul dumneavoastră va căpăta imediat o strălucire aparte.

2. Berea va face pielea mai fermă şi mai netedă
Berea conţine antioxidanţi care previn îmbătrânirea pielii. Dar, în mod surprinzător, această băutură alcoolică are un alt beneficiu uimitor: stimulează abilitățile de autoreparare ale pielii și ajută la diminuarea ridurilor mici.

Încercați această mască pentru rezultate imediate: amestecaţi o lingură de bere, un albuş şi 3 picături de ulei de migdale.
Aplică pe faţa curată şi lasă să acţioneze timp de 10 minute.

3. Te ajuta să dormi mai bine
Florile de hamei, unul dintre ingredientele cheie ale berii, sunt recunoscute sedative naturale. Puteți încerca, acest truc simplu: spălați fețele de pernă cu o cantitate egală de apă și bere. Țesătura va absorbi mirosul de hamei și vă va ajuta să adormiţi cât mai repede.

4. Ajută la relaxarea picioarelor
Umpleţi un bol cu bere rece și înmuiaţi picioarele pentru câteva minute. Efectul efervescent revigorant al berii vă ajută la relaxarea picioarelor inflamate după o zi lungă şi grea.

5. Îndepărtează celulele moarte Pe lângă faptul că tonifiază pielea, berea ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Pielea devine din ce în ce mai strălucitoare ca urmarea a tratamentului cu bere.

Ia o mână de căpșuni, adaugă peste două linguri de bere. Amestecați ingredientele până obţineţi o pastă şi aplicaţi pe față pentru a elimina celulele moarte și impuritățile și pentru a stimula regenerarea celulelor.

6. Berea ajuta la marinarea si fragezirea cărnii
Berea este o opțiune excelentă dacă doriți să frăgeziţi carnea, fără a-i schimba aroma. Se pune carnea într-un recipient din plastic, adăugaţi bere peste. Ţineţi la marinat în frigider până a doua zi.

7. Berea redă strălucirea mobilei de lemn
Pentru a reda strălucirea mobilei tale, turnaţi bere caldă pe o bucată moale de pânză și frecaţi suprafața de lemn. Mobila va primi un plus de strălucire va arăta ca nouă.

8. Ţine insectele departe Berea ajută la îndepărtarea muştelor de mâncare. Toarnă bere într-un pahar şi acoperă cu folie de aluminiu în care se vor face câteva găuri mici. Muștele, fiind atrase de mirosul băuturii, vor intra în direct în capcană.

Puteți încerca, acest truc şi pentru melci și gândaci.

9. Redă strălucirea oricărui obiect de metal
Datorită nivelului scăzut de aciditate al berii acest lucru o face să fie perfectă pentru lustruirea oricărui obiect metalic cum ar fi vasele de oțel sau bijuteriile. Se toarnă niște bere pe o cârpă și se freacă cu ea obiectele metalice. Sau puteţi să înmuiaţi obiectele metalice în bere pentru câteva minute, după care să le ştergeţi cu o bucată de pânză.

10. Ajuta la îndepărtarea ruginei
Acizii din bere pot ajuta la descompunerea ruginei, ajutându-vă să deşurubaţi șuruburile mai ușor. Tot ce trebuie să faceţi este să turnaţi nişte bere pe şuruburi, să aşteptaţi câteva minute apoi să deşurubaţi.

Similar Posts