Zece lucruri pe care oamenii de succes le fac înainte de micul dejun

Zece lucruri pe care oamenii de succes le fac înainte de micul dejun

author
4 minutes, 0 seconds Read

Te-ai gândit vreodată că ziua ar putea merge mai bine dacă ai știi cum să o începi? Laura Vanderkam, un expert în managementul timpului și autorul unei cărţi de succes, subliniază faptul că prioritizarea sarcinilor pentru începutul zilei este esențială în atingerea unui succes profesional.

Deci, cum îți începi ziua? Dacă îți dorești cu adevărat să calci pe urmele celor mai de succes oameni, trebuie să înţelegi că timpul este un bun prețios. Profită de fiecare moment al zilei.

Iată câteva din lucrurile pe care ar trebui să le faci în cursul diminetii

1. Să te trezești devreme
Timpul are tendința ciudată de a rula departe de tine. De cele mai multe ori toată ziua suntem prinşi cu munca, cu telefoane, întâlniri şi multe alte activităţi. Dimineața devreme, pe de altă parte, timpul este mult mai ușor de controlat. Acesta este motivul pentru care este bine să te trezeşti înainte ca soarele să răsare. Dimineaţa poţi să citești, îţi poţi organiza timpul pentru ziua în curs sau poţi să ieși la puţină mişcare.

2. Exprimă-ţi recunoştinţa
Când te trezești și deschizi ochii, gândeşte-te cât de recunoscător ești pentru ceea ce îţi oferă viaţa. Este important să îţi începi ziua reflectând asupra lucrurilor bune din viaţa ta, nu pe ceea ce urmează să se întâmple la servici şi cât de stresantă va fi ziua. Reflecția pozitivă te ajută să îţi setezi corect atitudinea.

3. Trebuie să ai un scop bine definit
Acest lucru ar trebui să fie ceva care merge dincolo de lista normală de rezolvat ca un executiv, să fie ca un “lucru” de care devii într-adevăr entuziasmat. La sfârșitul zilei, atunci când te gândeşti la ceea ce ai realizat să fii mândru şi să simţi că ai realizat multe într-un timp scurt.

Gary Rawding, preşedinte şi CEO al myServiceForce, încearcă să facă acest lucru în fiecare zi. “Este un lucru de care devin din ce în ce mai entuziasmat “, spune el, “iar la sfârșitul zilei ma face să mă simt mulțumit. Îmi place să am acel “ceva”, chiar înainte de a mă ridica din pat “, adăugă acesta.

4. Trebuie să îţi faci patul

Charles Duhigg, autor a cărţii “Puterea obiceiului”, spune că a face patul în fiecare dimineață este corelat cu creșterea productivității. Acesta este un “obicei Keystone”, scrie el, că va porni o reacție în lanț de alte obiceiuri bune. Este nevoie de doar un moment sau două, dar poate genera ore de productivitate sporită pe tot parcursul zilei.

5. Fă o listă cu ceea ce vrei să îndeplineşti a doua zi
Nu poţi face faţă în mod corespunzător zilei dacă nu eşti înarmat cu cunoștințele necesare. Prin sublinierea a ceea ce trebuie să realizezi, te poţi seta pentru a avea o zi de succes și productivă.

Poți face liste pe o simplă bucată de hârtie, sau poţi folosi Evernote sau alte aplicaţii de planificare. Cel mai important lucru aici este să faci mereu ceea ce ţi-ai propus altfel ai tendinţa să devii delăsător.

6. Citeşte ziarul
Nu contează dacă ai citit ziarul sau verificat un site de pe telefon, important este să creezi o rutină înainte de micul dejun şi în acelaşi timp să fii la curent cu toate noutăţile.

7. Verifică-ţi emailul Ar putea fi doar o răsfoire rapidă a Inbox-ului dar poţi descoperi în acest mod care sunt mesajele care necesită o importanţă mai mare şi ştii exact de ce trebuie să te apuci iniţial.

Trebuie să îţi organizezi în mod corespunzător ziua şi pentru asta trebuie să îţi cunoşti priorităţile.

8. Petrece timp cu familia ta
Dimineaţa e cel mai liniştit și cel mai bun moment în care te poţi conecta cu partenerul de viaţă. Seara eşti deja obosit şi epuizat, iar după cina nu prea mai ai chef de altceva.

9. Fă exerciţii de meditaţie Meditaţia te ajută să te deconectezi, să alungi stresul şi să te relaxezi. După meditaţie te simți mai odihnit şi mai pregătit pentru a începe o nouă zi plină de încercări şi greutăţi.


10. Socializează la o cafea

O cafea cu colegii înainte de a merge în birou este o alegere excelentă. Un mic dejun într-un local înconjurat de oameni, unde poţi realiza noi relaţii, te poate face să te simţi mai proaspăt şi mai creativ.

Similar Posts