Victor Ponta consideră că a plătit pentru proasta organizare din diaspora. Tu ce părere ai?

Victor Ponta consideră că a plătit pentru proasta organizare din diaspora. Tu ce părere ai?

author
2 minutes, 27 seconds Read

Deputatul PDL, Mircea Lubanovici, susţine că Victor Ponta “a premeditat cu sânge rece” desfăşurarea alegerilor din diaspora , că premierul “a arătat ce înseamnă abuzul de putere” şi că alegerile din 16 noiembrie “au demonstrat demagogia şi minciuna care caracterizează actul guvernării”.

8387845

Ludovic Orban din opoziţie spune că fapta comisă de către Victor Ponta în legislaţie este prevăzută cu închisoarea: „Pentru mine demisia domnului Ponta este mult prea puţin. Scapă mult prea ușor! Art. 57 din Legea alegerilor prevede că încălcarea dreptului la vot se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Domnule Ponta, dați-vă demisia! Domnule Ponta, sunteți o pată pe obrazul României! Sunteți omul care a reușit să ne facă de râs în fața întregii Europe! Plecați, acum!” declară deputatul PNL.

Însă, Victor Ponta nu are de gând să renunţe la postul lui actual. Pentru a-şi răscumpăra greşeala acesta a cerut scuze românilor, scuze care nu încălzesc românii care au stat ore întregi în frig, la cozi infernale pentru a-şi exercita dreptul de vot.

În plus, acesta consideră că introducerea votului electronic şi trecerea responsabilităţii organizării alegerilor în diaspora de la MAE la Autoritatea Electorală Permanenta va fi suficient pentru a rezolva această problemă.

Victor Ponta consideră că şi—a făcut bine treaba, motiv pentru care în turul doi al alegerilor au votat de trei ori mai mulţi români, asta datorită măsurilor luate de care MAE.

El consideră că pentru toată această situaţie el a plătit şi nu se vede obligat să mai plătească legal şi cu atât mai mult să îşi dea demişi: “Au existat cetăţeni care nu au putut vota, este evident inacceptabil. Mi-am cerut scuze, am plătit preţul politic pentru asta, e un preţ meritat. Dar până în 2 noiembrie, cel puţin din partea candidaţilor şi a partidelor politice, nu a existat un semnal, o discuţie”, a spus acesta.

Victor Ponta a ţinut să sublinieze că în baza evidenţelor pe care le au misiunile diplomatice şi consulare, în diaspora ar exista doar 550.000 de cetăţeni români care au declarat că au reşedinţa în străinătate, dar a spus că “este evident că numărul acestora e mult mai mare”, iar în 16 noiembrie au votat doar 10%, “un număr de 3,5 – 3,8 milioane aflându-se în afara graniţelor ţării”.

Vi se pare că Victor Ponta a plătit suficient pentru ceea ce să întâmplat în diaspora? Oamenii care au stat ore întregi la cozi, care au fost îmbrânciţi de jandarmi şi atacaţi cu gaze lacrimogene, care au mers sute de kilometrii pentru a vota, oamenii din ţară care au participat la manifestaţii vor fi mulţumiţi de „plata politică” a lui Victor Ponta?

Similar Posts