Unde este cel mai plăcut să trăieşti? Află care oraș din România este in Top 20

Unde este cel mai plăcut să trăieşti? Află care oraș din România este in Top 20

author
1 minute, 27 seconds Read

Din 1973, Uniunea Europeană a monitorizat evoluția opiniei publice în statele membre cu privire la o gamă largă de subiecte. Sunt încântaţi acum să prezinte rezultatele unui sondaj unic privind modul în care cetățenii percep calitatea vieții în orașele lor de origine.6355209

Poză: Wikimedia.org

Pentru acest studiu, 41.000 de persoane au fost intervievate în 79 de orașe, în urma căruia pe primul loc este clasat micuţul oraş danez Aalborg, unde aproape fiecare locuitor s-a declarat mulţumit că trăieşte acolo. Pe locurile următoare sunt oraşele Hamburg, din Germania, Zurich, din Elveţia, şi Oslo, din Norvegia.

În România, Clujul este clasat pe locul 15 privind satisfacţia de a trăi în acest oraş, 75% dintre respondenţi fiind foarte mulţumiţi să trăiască în Cluj, 21% fiind destul de mulţumiţi, iar cei extrem de nemulţumiţi sunt în procent de numai 1%.

“Această veste confirmă strategia noastră, a oraşului, de creştere a calităţii vieţii. După cum ştiţi, punctul central pentru perioada 2014-2020 este creşterea calităţii vieţii, vorbesc de viaţa directă a cetăţenilor. Dacă nu putem depăşi Bucureştiul în ceea ce priveşte populaţia, putem să o facem la alte capitole, de la educaţie la sănătate, de la business la infrastructură sau de la timp liber la IT. Consider că această veste poate reprezenta – metaforic vorbind – un “ambasador” al Clujului pentru atragerea de noi investiţii străine şi pentru obiectivele de a fi Capitală Europeană a Tineretului şi Capitală Culturală Europeană”, a declarat Emil Boc.

În schimb Bucureştiul, capitala României, este clasat pe locul 72, iar pe locul 19 Piatra Neamţ.

Similar Posts