Un tatuaj care va putea salva milioane de vieţi

author
1 minute, 10 seconds Read

Numărul persoanelor bolnave de diabet a ajuns la 390 milioane, aproximativ 8% din populaţie şi se află într-o continuă creştere.

Chiar dacă pare ieşit din comun şi ireal un tatuaj poate într-adevăr salva vieţile bolnavilor de diabet.

Acest tatuaj are utilitatea de a măsura glicemia din sânge, astfel că, bolnavii de diabet obligaţi să îşi tot măsoare glicemia, vor scăpa de acest procedeu.

Tatuajul a fost realizat de către cercetătorii de la Universitatea din San Diego şi urmăreşte să sporească nivelul de confort al celor aflaţi în această situaţie.

Tatuajul temporar are o funcţionalitate identică cu aparatul de măsurat glicemia, însă această metodă este mult mai rapidă şi nu doare deloc.

Dispozitivul este realizat cu ajutorul unor electrozi imprimaţi pe o folie de tatuaj temporar şi împerecheat cu un senzor special.

După ce bolnavul a mâncat, electrozii generează un curent pe o perioadă de 10 minute curent care va extrage glucoza prin piele, aceasta fiind transportată de ioni de sodiu. Prin măsurarea puterii sarcinii acestor ioni, senzorii pot estima nivelul de glucoză.

Acest dispozitiv este în prezent testat de către specialisti pe mai multe persoane, iar rezultatele sunt bune.

În viitor, specialiştii vor sa îl facă mult mai performant, astfel încât să poată da pacientului chiar și o medicaţie în prealabil.

Sursa: Playtech

Similar Posts