Un tânăr de 16 ani are propria lui afacere din care câştigă foarte bine şi pentru care este foarte apreciat

author
1 minute, 44 seconds Read

Andrei Vladimir este elev în clasa a 11-a şi este pasionat de meşteşugul popular. Băiatul este dovada că în era tehnologiei şi a evoluţiei există inca adolescenţi interesaţi de tradiţiile româneşti.

Printre lecţii şi orele de studiu acesta a reuşit să coase zeci de ii, să ţeasă sute de metri de pânză sau prosoape şi de asemenea, a tors zeci de saci de lână.

Încă de când era mic Andrei a prins drag de acest meşteşug, bunica lui fiind cea care l-a învăţat toate tainele meşteşugului popular.

La frageda vârstă de 4 ani, Andrei a cusut primul mileu, iar doi ani mai târziu a ţesut un prosop din borangic.

“Mi-a arătat războiul şi am prins drag de acest meşteşug. Să ţes e mai uşor. Dacă nu torc măcar un fus sau să ţes măcar o palmă, parcă a trecut ziua degeaba”, declară Andrei Vladimir.

Andrei face adevărate opere de artă: ii, cămăşi, brâie, prosoape si cuverturi.

Este apreciat în toată Europa, motiv pentru care are comenzi în Grecia, Olanda, Anglia, Spania sau Rusia.

“În străinătate sunt apreciate. Am dat săptămâna trecută nişte prosoape în Grecia, cu 50 de euro bucată, iar la noi le dădeam cu 20 de lei, nişte prosoape de cânepă. Am comenzi foarte multe, n-am timp”, declara Andrei.

Şi în târguri operele lui sunt apreciate şi cumpărate:“Acum ţes pânză de bumbac pentru costum popular, pentru cămăşi, poale, pentru năframe. Am mai făcut şi covoare, cuverturi, prosoape pentru nuntă, orice am făcut.”,spune Andrei.

“În vacanţă stau de dimineaţă şi până a doua zi dimineaţă. Sunt invitat pe la târguri de meşteri populari. Cel mai mult am câştigat la un târg 43 milioane de lei”, adăugă acesta.

Visul lui Andrei este să urmeze cursurile din cadrul Universităţii de Arte din Capitală.

Sursa: StirileProTV

Similar Posts