Un robot a rezolvat cubul Rubik în mai puţin de o secundă

Un robot a rezolvat cubul Rubik în mai puţin de o secundă

author
1 minute, 41 seconds Read

Rezolvarea cubului Rubik a creat probleme dintotdeauna oamenilor însă nu şi acestui robot numit Sub1 Reloaded care a reuşit să rezolve cubul în 637 milisecunde, obţinând astfel cel mai bun timp de rezolvare a cubului de când a fost inventat acum 30 de ani.

Un robot a rezolvat cubul Rubik în mai puţin de o secundă

Sub1 Reloaded este un prototip al companiei germane Infineon, robotul reuşit să doboare recordul unei alte versiuni mai vechi al aceleiaşi companii care a reuşit să rezolve cobul în doar 0.887 secunde.

Demonstraţia a avut loc la un târg de specialitate de la Munchen. Cei de la Infineon au subliniat ca: “Este nevoie de putere de calcul extraordinară pentru a rezolva un astfel de puzzle extrem de complex, cu o mașină.”

“În cazul lui Sub1 Reloaded puterea de control al motorului a fost furnizată de un microcontroler din familia AURIX ™ Infineon şi este similar cu cel utilizat în sistemele de asistare a conducătorului auto” au mai afirmat aceştia.

Infineon a adăugat că sunt posibile mai mult de 43 de trilioane de combinații ale pătratelor colorate ale cubului. Acest număr de cuburi ar acoperi Pământul în 275 de straturi.

Încercarea de a obţine timpul record a început prin apăsarea unui buton. Camerelor cu senzori pe mașină le-au fost îndepărtate obiectivele iar computerul a fost apoi capabil să detecteze modul în care a fost amestecat cubul. Chip-ul de calcul sau „creierul” mașinii cum a definit-o Infineon a determinat apoi cea mai rapidă soluţie de a rezolva cubul. Comenzile execuţie au fost trimise apoi la cele șase brațe controlate cu un motor.

Deşi orice cub Rubik poate să fie rezolvat prin doar 20 de mişcări, inginerii de la Infineon nu au programat computerul să folosească mişcări cât mai puţine. Ei au afirmat că robotul a fost programat să obţină cel mai bun timp, permiţând lui Sub1 Reloaded să facă câteva mişcări în plus pentru aceasta.

Similar Posts