Un lucru neștiut până acum despre celebrul joc SOLITAIRE!

Un lucru neștiut până acum despre celebrul joc SOLITAIRE!

author
1 minute, 34 seconds Read

Ştiai că creatorul jocului Solitare nu a câştigat nimic de pe urma lui?

Un lucru neștiut până acum despre celebrul joc SOLITAIRE!

Jocul Solitaire a fost unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din Windows, iar scopul său iniţial a fost acela de a ajuta utilizatorii să se familiarizeze cu acest sistem de operare şi de asemenea, cu utilizarea mouse-ului, cum ar fi drag-and-drop tehnică necesară pentru a mişca cărţile.
Acesta a fost introdus în sistemul de operare Windows 3 din anul 1990 şi a fost creat de către Wes Cherry, intern la Microsoft, în 1989.

“Am scris programul pentru Windows 2.1 în timpul liber pe vremea când eram doar un intern la Microsoft, în vara lui 1988. Jucasem un joc similar pe Mac şi voiam să creez unul şi pentru Windows”, a declarat Cherry.

“Un superior a văzut jocul şi a vrut să-l includă în versiunea Windows 3.0. Ştiam de la început că nu o să fiu plătit. Nu am avut nicio problemă cu asta, nici azi nu am”, a adăugat acesta.

În octombrie 2012, împreună cu lansarea sistemului de operare Windows 8, Microsoft a lansat o nouă versiune a jocului Solitaire numit Microsoft Solitaire Collection. Această versiune a fost proiectată de Microsoft Studios şi dezvoltată de Arkadium care a introdus multe caracteristici noi la joc. Însă pentru a putea juca clientul trebuie să achite o taxă.

Astăzi, Wes Cherry se ocupă cu mere. Împreună cu familia s-a mutat recent la Vashon Island, unde au plantat trei hectare de meri, din care face cidru de mere.

În timpul liber acesta lucrează la proiecte ciudate, cum ar fi restaurarea unui camion cu șase roți suedez, rămânând totuși un mare pasionat al creării de jocuri.

Deși nu a fost plătit pentru popularul joc, Wes Cherry ar putea fi singura persoană din istorie pentru care Solitaire nu a fost o pierdere de timp.

Similar Posts