Un adult poate sa poarte un aparat dentar?

Un adult poate sa poarte un aparat dentar?

author
2 minutes, 38 seconds Read

Problemele dintilor si ale maxilarului nu sunt usor de rezolvat, in special dupa o anumita varsta. De obicei corectate in adolescenta, alinierea sau ocluzia nu mai reprezinta o problema si rezolvarea lor nu numai ca corecteaza aspectul estetic, ci reduce si riscurile viitoare pe care le pot avea asupra sanatatii orale.

Dar, uneori, aceste preocupari fie nu sunt abordate corespunzator in adolescenta, fie apar la maturitate. Cris Smile, un cabinet stomatologic din Bucuresti sector 6 iti va arata de ce este util sa porti aparate dentare chiar si la varsta adulta.

Un adult poate sa poarte un aparat dentar?

Ingrijirea maxilarului – importanta pentru sanatatea ta!

Intr-adevar, maxilarul este o parte centrala a corpului uman. Tulburarile simple ale maxilarului pot duce inclusiv la probleme mai mult sau mai putin grave ale spatelui.

Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie sa vizitam medicul dentist, cel putin o data pe an pentru a evita orice problema de acest tip.

Aparate dentare pentru adulti?

De fapt, problemele dintilor si ale maxilarului nu apar doar in cazul adolescentilor. Mai mult, cifrele vorbesc de la sine: intre 6 si 7% dintre adulti ar trebui sa inceapa tratamentul ortodontic.

Aceasta este o piata speciala, deoarece este dificil sa faci pasul ca adult si sa porti aparat dentar. Trebuie insa sa stim ca au aparut multe tipuri de dispozitive in ultimii ani.

Aparate dentare metalice

Clasicul si inca cel mai folosit astazi de dentisti este aparatul dentar metalic, deoarece este o tehnica care poate corecta aproape orice. Desi sunt extrem de eficiente, acestea sunt vizibile si din motive estetice nu este neobisnuit ca un pacient sa le refuze. Acestea pot fi plasate in spatele dintilor. Daca dispozitivul este ascuns, acest lucru reprezinta un anumit disconfort pentru limba si mai instalarea lui este mult mai scumpa.

Aparate dentare invizibile

Invizibil si relativ confortabil, aparatul dentar invizibil reprezinta o metoda de dezvoltare a tratamentului ortodontic, care este din ce in ce mai recomandata de catre dentisti. Dupa turnarea formei maxilarului, se realizeaza diferite alinieri. Vor realinia dintii incetul cu incetul, unul dupa altul.

Cu toate acestea, confortul oferit de aparatul dentar necesita o rigoare semnificativa, care este unul dintre motivele care fac ca aceasta metoda sa fie utila doar pentru cei cu varsta peste 13 ani. Aparatele dentare trebuie purtate tot timpul, cu exceptia mesei si spalarii dintilor. Periajul dintilor trebuie sa fie deosebit de atent si efectuat dupa fiecare masa.

Care sunt pasii inainte de a avea un dispozitiv?

Asa cum este prezentat in prima parte a articolului, aparatele dentare sunt cu siguranta un tratament estetic, dar mai presus de toate unul medical. Daca este posibil sa solicitam sa purtam unul pentru ca ni se pare ca dintii nostri nu sunt drepti, de obicei medicul dentist ia decizia de a evita viitoarele probleme de malocluzie sau durere.

Acesta este primul pas care va fi urmat de programari cu ortodontul, care iti va modela dintii, va face o radiografie panoramica si va decide masurile care trebuie luate pentru a te trata.

In majoritatea cazurilor, dispozitivele sunt pe termen mediu. Rareori aceasta dureaza doar 6 luni, dar, in general, va dura intre 24 si 30 de luni si vor exista multe intalniri cu medicul dentist si ortodont pentru a obtine rezultate optime.

Similar Posts