Tu ştii cine au inventat faimoasele “păcănele”? Aparatele sunt mai vechi decât crezi

Tu ştii cine au inventat faimoasele “păcănele”? Aparatele sunt mai vechi decât crezi

author
1 minute, 59 seconds Read

Sălile de jocuri sunt destul de populare mai ales în rândurile împătimiţilor acestor jocuri care spera să câştige sume fabuloase din învârtirea sloturilor.

Tu ştii cine au inventat faimoasele “păcănele”? Aparatele sunt mai vechi decât crezi

Istoria acestor veritabile aparate de făcut bani începe în anul 1887 în San Francisco, când Charles Fey inventează o astfel de maşinărie care avea să devină atât de cunoscută în timp.

Desigur că înainte de apariţia “păcănelelor” americane au mai existat astfel de aparate de joc în care se foloseau monede, însă jucătorul nu câştiga decât ţigări sau băuturi.

Charles Fey a venit cu o altă idee. Jucătorul putea câştiga de această dată bani, ceea ce făcea ca atracţia de a juca să fie cu atât mai mare.

Aparatul iniţial avea trei bobine, fiecare cu 10 simboluri imprimate. Prin alinierea a trei simboluri în formă de clopoţel se câştiga premiul cel mare, ceea ce a făcut ca aparatul să fie denumit Bell.

Un ziar din San Francisco datat 15 aprilie 1887 vorbea chiar de o demonstraţie a modului în care funcţiona aparatul ce fusese organizată pentru un grup de proprietari de saloane şi restaurante.

În articol e descris pe larg cum maşinăria începea să funcţioneze după ce era alimentată cu o monedă şi se trăgea un mâner care făcea bobinele să se învârtă. Toţi cei prezenţi au previzionat viitorul aparatului şi au avut dreptate.

Fey nu şi-a vândut aparatele dar le-a plasat în salonuri de joc şi în săli de bowling, tutungerii şi alte locuri de acest tip, colectând o taxă de 50% din câştigurile clienţilor.

În 1910 Fey împreună cu proprietarul companiei Mills Novelty, Herbert Mills au introdus pe piaţă un alt aparat numit „Operator Bells„, cu câte 20 de simboluri pe fiecare bobină, ca modalitate de limitare a câştigurilor.

Compania Mills a produs 30.000 de aparate de acest tip, fiecare aparat având aproape 50 de kilograme.

În SUA, popularitatea aparatelor a crescut în anul 1940 odată cu introducerea lor în cazinouri.

Deşi la început aveau un rol secundar, acela de a le ţine ocupate pe soţiile şi prietenelor celor de la mesele de poker, cu timpul ca urmare a îmbunătăţirilor aduse acestea au ajuns să aducă în unele cazinouri peste 80 % din câştiguri.

Similar Posts