Iată o listă de înlocuitori naturali ai zahărului care te vor ajuta să te bucuri de deserturile tale preferate fără să îţi faci griji cu privire la sănătate şi la siluetă.
Several types of sugar – refined and granulated
Ştevia Ştevia este mai dulce decât zahărul alb rafinat şi nu afectează glicemia fiind recomandată în diabet şi în curele de slăbire.
Scade pofta de mâncare şi ameliorează problemele digestive.
Siropul de arţar
Siropul de arţar este un îndulcitor aromat care înlocuieşte cu succes zahărul. Este cunoscut pentru proprietăţile benefice în combaterea cancerului, inflamaţiilor, diabetului de tip 2, bolilor de inimă şi pentru creşterea imunităţii.
Zahărul de palmier
Este o variantă mai scumpă a zahărului alb, la fel de dulce, dar cu un indice glicemic mic.
Sorg-ul
Siropul de sorg este bogat în minerale şi are efecte antioxidante.
Uleiul de cocos
Uleiul extravirgin de cocos poate fi folosit cu succes în loc de zahăr dând senzaţia de dulce.
Mierea
Mierea are proprietăţi antiseptice şi antioxidante, este bogată în vitamine, mai ales din complexul B şi minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.