Trebuie să vizitezi acest loc unic în Europa! Tu ştiai de existenţa lui?

Trebuie să vizitezi acest loc unic în Europa! Tu ştiai de existenţa lui?

author
1 minute, 16 seconds Read

Sunt locuri în România despre a căror existenţă aflăm de pe internet sau de la străini în ciuda faptului că aceste locuri sunt unice şi spectaculoase.

Trebuie să vizitezi acest loc unic în Europa! Tu ştiai de existenţa lui?
Un astfel de loc este “Tunelul iubirii” din Banat care a fost inclus pe lista comorilor ascunse ale Europei ce trebuie văzute, întocmită de Parlamentul European, alături de 28 de locuri din Europa.

Ce este de fapt acest tunel al iubirii?

Este vorba despre un drum feroviar aflat pe linia Caransebeş – Bouțari care este înconjurat de o boltă de copaci lăsaţi să crească în voie şi care ascunde calea ferată. Doar trenurile și-au sculptat ani la rândul, printre frunziș, un traseu excepțional.

Linia ferată Caransebeș – Bouțari a fost inaugurată în urmă cu aproape o sută de ani, fiind închisă în anul 1978 pentru circulația trenurilor de călători. Azi doar trenurile de marfă mai circulă pe linia feroviară foarte rar.

“Tunelul iubirii” a fost descoperit din întâmplare de doi fotografi Florin Avrămescu şi Mihai Tămăsilă, iar fotografiile lor au devenit în scurt timp virale pe internet.

Un astfel de tunel mai exista numai în Ucraina, de altfel multă lume le confundă, şi iese în evidenţă prin frumuseţea peisagistica deosebită.

Locul se conservă în mod natural fiind un loc romantic şi de poveste, scenă a multor cereri în căsătorie.

În ultima perioadă mulţi turişti au început să îl viziteze atraşi fiind de frumuseţea imaginilor găsite pe internet.

Similar Posts