marți, august 9, 2022

Transilvania Train, o altfel de călătorie cu trenul

Date:

Share:

După Transsiberian, Al Andalusm sau Bernina Express a venit rândul României să ofere turiştilor o călătorie all inclusive cu trenul.

Transilvania Train, o altfel de călătorie cu trenul

Transilvania Train a apărut mai mult dintr-o glumă a unor tineri proprietari ai unor agenţii de turism, care au pus anul trecut bazele unui nou concept de călătorie cu trenul.

„Ideea a avut două fundamente: pe de o parte toată această stagnare conceptuală în materie de inovare în turism în România, iar pe de altă parte, experienţele turistice pe care le-am avut cu trenuri în diverse ţări ale lumii. Sunt trenuri turistice care circulă cu succes în ţări mai puţin prietenoase din punct de vedere turistic decât România. Sâmburele acestei idei a pornit de la o glumă: Dacă tot merge CFR-ul cu 30 de km/oră, cum am putea să exploatăm acest lucru?”, spun fondatorii Transilvania Train.

Transilvania Train, o altfel de călătorie cu trenul

Fondatorii Alexandra Grigore, Cristi Pitulice, Oana Pricop şi Alina Deak spun că de fapt Transilvania Train este un eveniment cultural în care turiştii nu doar se plimbă cu trenul ci şi participă la diferite activităţi.

Aventura are loc în perioada 31 august şi 3 septembrie şi se desfăşoară pe traseul Brasov-Sighișoara-Mediaș-Alba Iulia-Sebeș-Sibiu-Făgăraș. Organizatorii au închiriat un tren de la CFR Călători pe care l-au amenajat special.

Trenul are 5 vagoane de tip bar-bistro cu 46 de fotolii amplasate față în faţă şi care au câte o masă în mijloc. Trenul mai are şi un bar/vagon şi aer condiţionat, putând deservi 230 de persoane.

„În acest moment CFR Călători poate organiza fără probleme traseul care este un pic mai complicat: implică mai multe regionale, mijloace de tracţiune diferite”, spun fondatorii Transilvania Train, proiect susţinut şi de autorităţile din Alba Iulia. „În materie de turism, în Transilvania cel puţin, autorităţile locale sunt foarte receptive. În ceea ce priveşte ministerul Turismului, aici, situaţia este mai complicată”.

Dacă vrei să te bucuri şi tu de o experienţă inedită trebuie să ştii că pachetul costă între 650 – 780 de euro de persoană şi include transportul, masa şi cazarea pentru perioada sejurului precum şi 2 workshop-uri la alegere.

Transilvania Train, o altfel de călătorie cu trenul

În preţ sunt plătite şi intrările la obiectivele turistice, băuturile şi gustările din tren, precum şi toate activităţile din tren sau din oraşele de debarcare.

“Transilvania Train nu este un simplu pachet turistic, este o experienţă în sine, este dacă doriţi, un fel de croazieră all inclusive prin inima Transilvaniei. Timp de patru zile, pasagerii au absolut totul inclus, de la micul dejun până la suveniruri, de la workshopuri până la cine în aer liber”, justifică organizatorii preţurile care pot părea mari pentru unele persoane interesate de călătorie.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a celor de la Transilvania Train.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img