Transformarea CO2-ului atmosferic în combustibil poate deveni realitate

Transformarea CO2-ului atmosferic în combustibil poate deveni realitate

author
1 minute, 38 seconds Read

Oamenii de ştiinţă din Canada sunt în curs de dezvoltare a unei instalații industriale de reciclare a dioxidului de carbon, care ar putea transforma CO2-ul tras din atmosferă într-un combustibil e-diesel cu zero emisii de carbon.

Transformarea CO2-ului atmosferic în combustibil poate deveni realitate

Dezvoltat de către Carbon Engineering și parțial finanțat de Bill Gates, sistemul va face în esență, munca copacilor în locurile în care aceştia nu pot fi plantaţi, ca de exemplu în câmpurile de gheață sau deşerturi.

Planul este de a oferi tehnologia care ar putea produce combustibil ecologic şi astfel, să fie completate sistemele de energie regenerabilă pe care le avem acum.

Carbon Engineering este una din companiile din întreaga lume, care este în prezent menită să aducă noi moduri de a trage destul dioxid de carbon din atmosferă fără să aducă schimbări climaterice.

Există, de asemenea, în New York City un proiect numit Climeworks, care a demonstrat la începutul acestui an, cu un Audi, cum tehnologia poate capta dioxidul de carbon și îl poate transforma în motorină.

Însă, aceste companii se lovesc în momentul de faţă de diverse probleme. Prima dintre acestea este costul foarte ridicat. O altă problemă este faptul că puțini investitori sunt interesați de a le oferi bani acestora până când nu sunt convinşi că sistemul va funcţiona.

Sistemul planificat de către Carbon Engineering ar putea captura aproximativ 450 de tone de CO2 în fiecare an, ceea ce ar acoperi abia emisiile de carbon a 33 de canadieni, dar ei spun ca acest sistem ar putea fi mărit cu 20.000 de ori şi astfel ar avea o putere si o eficienta mult mai mare.

Priveşte clipul video pentru a vedea cum intenționează Carbon Engineering să facă acest lucru.

Probabil că va mai fi de aşteptat până când CO2-ul strâns din aer să devină combustibil, însă este un început promiţător în această direcţie.

Similar Posts