Tânărul roman comparat cu Mark Zuckerberg și Bill Gates. Are 23 de ani şi se descrie ca fiind „doar un tânăr ambiţios, pasionat de tehnologie”

Tânărul roman comparat cu Mark Zuckerberg și Bill Gates. Are 23 de ani şi se descrie ca fiind „doar un tânăr ambiţios, pasionat de tehnologie”

author
4 minutes, 26 seconds Read

Deşi are doar 23 e ani slătineanul Dănuţ Turmacu manageriază deja propria firmă IT înfiinţată în timpul liceului.

Tânărul roman comparat cu Mark Zuckerberg și Bill Gates. Are 23 de ani şi se descrie ca fiind „doar un tânăr ambiţios, pasionat de tehnologie”

Dănuț a creat firma pentru a-şi păstra drepurile de autor supra soluţiilor create, în detrimentul cedării lor către eventualii angajatori şi deşi era încă elev de liceu, compania sa a cunoscut o dezvoltare rapidă în domeniul IT, prin realizarea de soluţii de comunicare, infrastructură şi securitate.

După doar un an de activitate aceasta s-a extins atât de mult încât a crescut atât numărul angajaţilor cât şi al colaboratorilor săi.

Societatea înfiinţată de Turmacu înregistrează profit, la această dată îndreptându-şi atenţia către clienţii enterprise de pe piaţa internaţională.

În ciuda succesului fulminant şi a faptului că poate fi comparat cu Bill Gates (Windows), Steve Jobs (Apple) sau Mark Zuckerberg (Facebook), Dănuţ Turmacu rămâne la fel de modest ca atunci când, licean fiind, şi-a zis să-şi încerce norocul în antreprenoriat.

Întrebat cum este să fii, la o vârstă atât de fragedă, printre giganţii IT, Dănuţ rămâne cu picioarele pe pământ şi spune că este „doar un tânăr ambiţios, pasionat de tehnologie şi antreprenoriat”.

„Din păcate nu pot să îţi răspund la această întrebare, deoarece nu mă aflu printre giganţii IT. Momentan sunt doar un tânăr ambiţios, pasionat de tehnologie şi antreprenoriat, care s-a bucurat de o rampă de lansare datorită concursurilor internaţionale care mi-au oferit o vizibilitate mai mare dar şi un insight în mediul de business. Îmi place să fiu la curent cu tot ceea ce este nou şi încerc să folosesc tehnologia într-o manieră pozitivă cum ar fi protecţia datelor, automatizare sau detectare a unui cutremur folosind o aplicaţie şi informaţiile care sunt disponibile la nivel mondial, toate sunt exemple practice pe care atât eu cât şi compania din care fac parte le implementează”, a spus Dănuţ Turmacu.

Ca un sfat pentru cei pasionaţi de IT care ar vrea să îşi încerce norocul în antreprenoriat, Dănuţ Turmacu spune: „Eu cred foarte mult în educaţie şi în pregătire, nu ştiu dacă sunt neapărat un exemplu bun, deoarece nu am avut chiar un traseu normal sau organizat. Cel puţin nu iniţial. În privinţa concursurilor, mereu am avut ca target fie testarea nivelului de cunoştinţe, deoarece într-o competiţie se poate observa mai bine acest lucru, fie să obţin mai multă vizibilitate şi experienţă. Doar stând în faţa calculatorului nu poţi să obţii vizibilitate şi, mai important, ai nevoie să întâlneşti tot mai multe persoane, antreprenori, persoane cu mult mai multă experienţă şi know-how, care te pot ajuta să te dezvolţi indiferent de direcţia pe care o alegi, fie că este antreprenoriat sau o carieră în IT ”

Dănuţ Turmacu spune că, aşa cum i s-a întâmplat şi lui, mulţi tineri talentaţi şi înzestraţi au tendinţa să se plafoneze, pe băncile şcolii, atunci când materia obligatorie nu le mai suscită interesul. IT-istul spune că asta este o greşeală şi trebui să lupţi pentru a părăsi „zona de confort”.

„Consider că cel mai periculos la vârstă noastră – şi mă refer aici la mulţi tineri talentaţi – este să ajungă într-o perioadă de stagnare, deoarece au un nivel de cunoştinţe suficient de înalt, şi să nu mai progreseze. Mi se pare o mare greşeală. Personal am trecut prin asta şi este greu uneori să ieşi dintr-o asemenea zonă de confort”, spune Dănuţ Turmacu.

În ceea ce privesc proiectele de viitor, Danut mărturiseşte că: „În ultimi ani, SecurityLayer mi-a ocupat destul de mult timp şi încă îmi ocupă cea mai mare parte a zilei, deşi o parte din decizii le luăm, înainte, pe bază de instinct pentru că este cel mai simplu, în momentul în care ai dubii. Am fost învăţat de către un antreprenor român faptul că antreprenoriatul se învaţă şi, cum eu încă sunt destul de tânăr, am acordat prioritate acestui lucru ocupându-mă direct de management general. Însă acest fapt nu mi-a acordat suficient timp pentru mine pentru a progresa şi a mă implica mai mult în cercetarea diverselor proiecte pe care le am în plan. Momentan, am ajuns într-un punct în care compania trebuie să treacă la un alt nivel astfel încât să am toate resursele financiare necesare pentru a cerceta şi pune în practică o serie de proiecte şi să nu mai fiu limitat din această privinţă. În concluzie, pe termen mediu-lung intenţionez să acord, în continuare, mai multă atenţie companiei iar ulterior, după ce ating obiectivele interne ale acesteia, o să mă concentrez mai mult pe cercetare şi proiecte noi. Îmi place foarte mult antreprenoriatul, dar să mă pot implica direct în diverse proiecte ce au legătură cu tehnologia, medicina sau alte ramuri importante este o adevărată relaxare pentru mine şi îmi doresc să fac asta cât mai curând posibil”.

Similar Posts