Sunt mai inteligente brunetele decât blondele?

Sunt mai inteligente brunetele decât blondele?

author
1 minute, 4 seconds Read

Nu cred ca există persoană care să nu fi spus sau să fi auzit un banc despre blonde, și despre inteligența lor. Cu siguranță că chiar în aceste momente îți vine în minte un banc cu blonde.

7231096

Totuși în urma unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Stanford, din California, s-a ajuns la următoarea concluzie: culoarea părului depinde de o singură literă a codului genetic.

Astfel dacă schimbăm o singură literă a codului genetic, brunetele vor deveni blonde, fără ca acest lucru să le afecteze inteligența.

“Mecanismul genetic care determină culoarea părului nu afectează caracteristicile celorlalte părţi ale corpului. Este un bun exemplu de abordare superficială”, susţine profesorul David Kingsley de la Universitatea din California.

Se demontează astfel mitul cum că blondele sunt mai puțin inteligente decât brunetele. Același studiu a scos la iveală faptul cum că culoarea ochilor nu are nicio legătură cu cea a parului astfel că ochii albaştri şi părul blond nu sunt asociate genetic.

Profesorul David Kingsley și-a publicat studiile în revista Nature Genetics, el realizând experimente pe șoareci, care au evidenţiat existenţa unui factor declanşator responsabil de apariţia unei blăni mai deschisă la culoare.

Similar Posts