Suferi de hipertensiune arterială? Iată câteva soluţii excelente pentru a ține boala sub control!

author
1 minute, 44 seconds Read

Hipertensiunea arterială este o boală gravă, silențioasă care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Deși caracterizată ca o boală care afectează în special persoanele în vârstă, mai mult de 30% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 34 se afla în imposibilitatea de a-şi regla tensiunea arterială.

Photo credit: artizone / Foter.com / CC BY-NC-ND
Hipertensiunea arterială poate provoca prematur îmbătrânire şi leziuni ale creierului. Tratamentul convenţional pentru controlul hipertensiunii arteriale este bazat pe medicaţie dar ai putea să încerci şi aceste remedii naturale care te pot ajuta.

Iată câteva alimente care îţi îmbunătăţesc circulaţia:

1.Migdalele crude
Migdalele sunt delicioase şi pot ajuta la îmbunătăţirea tensiunii arteriale. Migdalele conţin grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la scăderea colesterolului din sânge și de asemenea, reduc inflamaţia. Ele pot fi un ajutor pentru construirea musculaturii şi pierderea în greutate.

2.Ardeiul iute
Poate să dilate vasele de sânge și în acelaşi timp să îmbunătățească fluxul de sânge. Rezultatul este scăderea tensiunii arteriale. Fierbere o lingură de ardei iute în puțină apă, cu un pic de miere.

3.Cacao
Cacaoa este plină de bioflavonoide şi alte elemente nutritive antiinflamatorii. Bioflavanoidul te ajută să scapi de stres, ceea ce poate reduce tensiunea arterială.

4.Sucul de nucă de cocos
Deficitul de potasiu este considerat cel mai de intalnit motiv pentru care un număr mare de oameni se confruntă cu hipertensiunea arterială. Nuca de cocos este bogată în potasiu, şi astfel, ajută la reglarea sodiului din organism. Dacă ai consumat prea mult sodiu și nu ai suficient potasiu în organism, acest lucru poate fi un dezastru pentru tensiunea arterială.

5.Usturoiul
Usturoiul este un aliment delicios şi care poate ajuta la reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale. Cercetătorii din Australia au arătat că usturoiul ar putea fi utilizat cu bune rezultate în reglarea tensiunii arteriale.

6.Turmenicul
Turmericul este un anti-inflamator. Inflamaţia este cauza principală a hipertensiunii arteriale, astfel că reducerea inflamaţiei va îmbunătăți funcția cardiovasculară.

Similar Posts