Ştiai că sămânţa de avocado conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructul? De acum te vei gândi de două ori înainte să o arunci la gunoi.

Ştiai că sămânţa de avocado conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructul? De acum te vei gândi de două ori înainte să o arunci la gunoi.

author
1 minute, 41 seconds Read

Avocado este fără îndoială o sursă de grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. Dar dacă ți-am spune că de fiecare dată când consumi un avocado îi arunci partea cea mai hrănitoare la gunoi?
1075220

Photo credit: Niklas via Foter.com / CC BY-NC-SA

În ciuda faptului că este cremos şi delicios, adevărata comoară stă în sămânţă, aceasta având 70 % din substanţele nutritive.

Semințele de avocado conţin antioxidanţi, care ajuta la reducerea inflamaţiei şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

De asemenea seminţele de avocado ajuta la digestie, iar uleiul din seminţe conţine colagen, fiind folosit în măştile cosmetice. Fibrele și grăsimile sănătoase din semințele de avocado te ajuta în curele de slăbire, inducând o senzaţie de saţietate conferindu-di şi energie în acelaşi timp.


Acum că v-am convins de proprietăţile acestei miraculoase seminţe vă veţi întreba cum să o folosiţi având în vedere că are un înveliş destul de dur.

Răspunsul e simplu, după ce scoateţi sămânţa din avocado o daţi pur şi simplu prin răzătoare pentru a obţine o pudră fină.

Dacă aveţi un blender profi, puteţi să o băgaţi în blender, dar ţineţi minte. Având un înveliş atât de dur s-ar putea să îl strice dacă nu e suficient de puternic.

Gustul acestei pudre este puternic şi pentru a fi tolerat mai bine se recomandă folosirea lui în combinaţie cu alte fructe sau adăugat în smoothie-uri.

Iată și reţeta unui smoothie care vă va da energie nebanuită!

1 ceaşcă de lapte de cocos sau de apă; 1 pară coaptă bine; 2 mâini de spanac proaspăt; 1/2 avocado zdrobit; 1/2 pulbere de seminţe de avocado; 1/2 măr ; ghimbir după gust


Tot ce trebuie să faci este să amesteci în blender toate ingredientele de mai sus şi să savurezi acest delicios smoothie.

Similar Posts