“Sindromul bradului de Crăciun” există cu adevărat? Iată ce ne spun specialiştii!

“Sindromul bradului de Crăciun” există cu adevărat? Iată ce ne spun specialiştii!

author
1 minute, 13 seconds Read

Cu toţii aşteptăm Crăciunul împreună cu momentul în care alegem un brad şi îl împodobim. “Sindromul bradului de Crăciun” pune un număr mare de persoane în dificultate, chear dacă, la prima vedere poate suna ca o glumă.

“Sindromul bradului de Crăciun” există cu adevărat? Iată ce ne spun specialiştii!

S-a descoperit că brazii pot crea probleme de sănătate printre oameni, asta datorită faptului că aceştia cresc într-un mediu umed, iar pe crengile lor se pot dezvolta diverse specii de mucegai.

Mucegaiul din brad afectează persoanele alergice după câteva zile. Simptomele apărute sunt: tuse, strănut, inflamarea ochilor sau secreţii nazale.

Maureen Jenkins, director de servicii clinice la Allergy UK, spune că în urma unui studiu recent s-a descoperit că există multe persoane care prezintă în preajma Crăciunului afecţiuni respiratorii, iar aceste afecţiuni sunt datorate bradului natural din casă.

Particulele de mucegai se dezvoltă şi se înmulţesc mult mai repede în casă, la căldură, ceea ce îl face şi mai periculos pentru cei alergici.

Pentru a nu transforma sărbătorile de iarnă în ceva mai puţin dorit, cei de la Allergy UK ne sfătuiesc să curăţăm foarte bine bradul înainte de a-l băga în casă.

O altă opţiune ar fi achiziţionarea unui brad artificial, care la rândul său trebuie curăţat foarte bine.

De asemenea, persoanele cu alergii pot fi afectate de florile în ghiveci sau orice altă plantă vie din locuință.

Similar Posts