Şi tu consumi acest peşte. Ştiai cât de otrăvitor poate să fie ?

Un activist norvegian a făcut un studiu la fermele piscicole care se ocupă de creşterea artificială a somonului avertizând asupra pericolului pe care îl are carnea de somon crecut în astfel de ferme.

Şi tu consumi acest peşte. Ştiai cât de otrăvitor poate să fie ?

Acesta a colectat de –a lungului timpului dovezi care să îi susţină afirmaţiile, înregistrări video, mărturii ale persoanelor care au lucrat la aceste ferme şi care demonstrează condiţiile improprii în care sunt crescuţi peştii.
Datorită cerinţei de pe pieţă şi pentru a creşte profitul, într-un spaţiu mic este crescut un număr foarte mare de peşti.

“Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”.

Un alt pericol care îi ameninţă este păduchele de pește care parazitează corpul peştelui, iar pentru a nu se îmbolnăvi angajaţii fermelor toarnă insecticide în bazine acestea putând să ajungă în corpul somonului.

Toxicologul francez Jerome Ryuzzen confirmă declaraţiile ecologistului: „Într-adevăr, gradul de contaminare a somonului a crescut foarte mult. Este de 5 ori mai nociv și toxic decât orice alte produse. Aceste toxine ar trebui să fie evitate în consum, pentru a reduce riscul de expunere a organismului“.

Iată de ce vă recomandăm să evitaţi consumarea acestui peşte şi să vă orientaţi spre speciile autohtone pe pești mai puţin nocivi.