Semnele care te ajută să recunoşti un alcoolic adaptat la viaţa socială

Semnele care te ajută să recunoşti un alcoolic adaptat la viaţa socială

author
3 minutes, 12 seconds Read

Deşi alcoolismul este o boală devastatoare ce poate distruge vieţi, există o anumită categorie de alcoolici care, deşi se luptă cu acest viciu, îşi pot păstra în acelaşi timp un loc de muncă stresant şi alte responsabilităţi importante. Din exterior, aceştia par să le aibă pe toate. Au maşini scumpe, trăiesc în cartiere bune şi au venituri mari.

Semnele care te ajută să recunoşti un alcoolic adaptat la viaţa socială
Cu toate acestea, doar pentru că se adaptează la viaţa socială nu înseamnă că sunt imuni la efectele alcoolului. Aceştia prezintă în continuare o ameninţare pentru ei înşişi şi pentru cei din jur. Ca de exemplu, un pilot care încearcă să repare o mahmureală cu mai mult alcool, un chirurg căruia îi tremură mâinile, sau un bancher care se ocupă de sume mari de bani reprezintă oricând un pericol de dezastre teribile dacă îşi menţin modul de viaţă disfuncţional.

Iată câte semne prin care poţi să recunoşti un alcoolic bine adaptat la viaţa socială.

1. Preferă să bea în loc să mănânce. Alcoolicii adeseori vor prefera să înlocuiască mesele cu băutura, aşa că îşi pierd interesul complet pentru mâncare sau se folosesc de ora mesei drept scuză pentru a mai bea.


2. Chiar şi când exagerează cu băutura, se trezesc fără să fie mahmuri.

Consumul de alcool în mod regulat pe perioade lungi de timp dezvoltă o dependenţă a corpului de alcool. Alcoolicii adaptaţi social pot consuma cantităţi mari de alcool fără efectul de mahmureală pe care l-ar avea un băutor ocazional.


3. Dacă nu beau se simt iritaţi, nervoşi sau nu se simt în largul lor.

Dacă un alcoolic este forţat să se abţină de la băutură, corpul va reacţiona negativ, fiind dependent de efectele sedative ale alcoolului. Întreruperea bruscă poate cauza anxietate, stări de nervozitate, transpiraţie, accelerarea ritmului cardiac şi chiar crize.

4. Comportamentul lor se schimbă radical când sunt sub influenţa băuturii.
Alcoolicii se pot schimba dramatic atunci când beau. O persoană care de obicei este politicoasă poate deveni agresivă sau poate lua decizii impulsive.

5. Nu se pot opri la două pahare.
Un alcoolic nu se poate opri la câteva pahare. Nu va rămâne niciodată băutura pe masă şi va exista întotdeauna un motiv bun pentru “încă un rând.”

6. Au frecvent pierderi de memorie sau “pierderi de cunoştinţă”.
Mulţi alcoolici participă la evenimente despre care, a doua zi, nu-şi mai amintesc nimic. Pot să nu pară în stare avansată de ebrietate la momentul respectiv, însă nu-şi vor mai aminti nimic din ceea ce s-a întâmplat.

7. Încercările de a discuta despre problema lor cu băutura vor fi întâmpinate cu o atitudine agresivă şi de negare.
Când sunt confruntaţi cu problema lor cu alcoolul, băutorii înrăiţi de regulă preferă să adopte o atitudine de negare sau devin agresivi, făcând dificilă încercarea de a discuta cu ei pe acest subiect. Ei vor susţine întotdeauna că nu sunt băutori, ei beau numai ocazional sau că se ştiu abţine.

8. Au întotdeauna un motiv bun pentru care beau.
Cei care nu folosesc negarea sau agresivitatea că mod de evitare a problemei lor, vor avea întotdeauna o explicaţie pentru faptul că beau. Stresul de la locul de muncă, problemele familiale, sau participarea la multe evenimente sociale sunt cele mai des folosite motive pentru a explica comportamentul deviant.

9. Îşi ascund băutura.
Mulţi alcoolici beau singuri sau îşi ascund sticlele de băutură în birou sau în maşină. Acest obicei de a-şi ascunde sticlele este un semnal de alarmă şi nu există altă explicaţie pentru el decât alcoolismul.

Similar Posts