marți, august 9, 2022

Se anunţă ploi şi temperaturi crescute în preajma sărbătorilor de iarnă

Date:

Share:

Încălzirea globală se face simţită de la an la an. Meteorologii ne anunţă că în perioadă ce va urma temperaturile vor fi ridicate şi vom avea parte de ploi în preajma sărbătorilor de iarnă.

Se anunţă ploi şi temperaturi crescute în preajma sărbătorilor de iarnă

În Banat În această regiune vremea va fi caldă. În a doua jumătate a lunii decembrie temperaturile vor scădea de la 11 la 5 grade celsius, însă începând cu 20 decembrie temperaturile vor creşte iar, atingând maxima de 11 grade.

În perioada cuprinsă între 16 – 18 decembrie şi 21-28 vor fi prezente precipitaţii sub forma de ploaie.

În Crişana În prima parte a lunii decembrie vremea se vă răci treptat, media ajungând la 4 grade. Începând cu 20 decembrie maxima atinsă va fi de 10 grade celsius. Media temperaturilor minime pe timp de noapte va fi între 1 şi 3 grade până pe 21 decembrie, iar în a doua săptămână va scădea uşor, situându-se între -2 şi 0 grade.

În perioada cuprinsă între 16 – 18 decembrie şi 21-28 vor fi prezente precipitaţii sub forma de ploaie.

În Transilvania În această perioadă temperaturile vor fi mai ridcate decât ar fi fost normal în această lună. Media temperaturilor maxime va fi de 7, 8 grade celsius. În 18 decembrie, temperatura va scădea spre 2 grade.

În perioada cuprinsă între 16 – 18 decembrie şi 21-28 se vor semnala precipitaţii slabe, mixte, favorizând pe arii restrânse producerea poleiului.

În Maramureş Până în 18 decembrie vremea va înregistra o răcire, urmată apoi, de o scurtă încălzire. Între 21 şi 28 decembrie temperaturile vor fi normale pentru această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 10 grade. Valorile medii termice pe timp de noapte vor avea variaţii reduse, între 0 şi 2 grade în prima săptămână, iar apoi, până pe 28 decembrie, se vor menţine negative, în jurul a -3…-2 grade.

Începând cu 16 decembrie, aproape zilnic vor fi precipitaţii slabe, mixte şi, local, condiţii de polei.

În Moldova În a doua jumătate a lunii decembrie ceaţa poate persista. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 3 şi 6 grade până în 19 decembrie, apoi va urca la 8 grade, iar în a doua săptămână va reveni la 3 grade, menţinandu-se așa până la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 si -4 grade celsius.

În intervalul 20-28 decembrie, vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte şi, pe arii restrânse, se va semnala polei.

În Dobrogea Temperaturile maxime vor avea variaţii, astfel, media lor va fi de 12 grade între 17 şi 20 decembrie şi de 7 grade pe 18 şi 19 decembrie. În a doua săptămână, valorile medii termice se vor menţine ridicate, între 5 şi 8 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime nocturne vor avea o medie cuprinsă între 0 şi 3 grade.

În intervalul 21-24 decembrie, sunt de aşteptat ploi slabe.

În Muntenia Media temperaturilor maxime va varia, în prima săptămână, între 5 şi 10 grade, iar în a doua săptămână din decembrie se vor înregistra între 4 şi 7 grade. În prima parte a intervalului, temperaturile minime medii vor fi cuprinse între -2 şi 2 grade, iar între 22 şi 28 decembrie acestea vor fi permanent negative, dar apropiate de 0 grade celsius. În această perioadă se va semnala ceaţă.

În intervalul 21-23 decembrie vor fi precipitaţii slabe, predominant sub forma de ploaie.

În Oltenia Vremea va fi în mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an. Media temperaturilor va atinge 11 grade celsius pe 20 decembrie. Media temperaturilor minime nocturne va creşte până la 2 grade până în 18 decembrie, iar în a doua săptămână va scădea uşor, situându-se între -2 şi 0 grade.

Pe 17 decembrie şi în intervalul 21-23 decembrie vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

La munte Temperaturile maxime vor oscila, în prima parte a intervalului, între 0 şi 7 grade, iar între 22 şi 28 decembrie vor coborî uşor sub pragul de îngheţ. Temperaturile minime medii vor fi cuprinse între -5 şi 0 grade în prima săptămână, iar pe parcursul celei de-a două săptămâni se vor situa între -8 şi -3 grade.

În intervalul 16-18 decembrie vor fi precipitaţii slabe, mixte şi condiţii de polei. Între 21 şi 28 decembrie va ninge slab.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img