Schimbă-ţi culoare părului în mod natural cu aceste 4 reţete!

Schimbă-ţi culoare părului în mod natural cu aceste 4 reţete!

author
3 minutes, 40 seconds Read

De multe ori ne dorim o schimbare a aspectului şi de cele mai multe ori recurgem la vopsirea părului. Vopselele din comerţ conţin diverse substanţe chimice care în timp deteriorează părul şi mai mult decât atât, pot avea efecte negative asupra sănătăţii. Acestea pot provoca alergii severe, iritaţie pulmonară, artrită reumatoidă şi chiar cancer al vezicii urinare.

Schimbă-ţi culoare părului în mod natural cu aceste 4 reţete!

Chiar şi acele vopsele pe care este indicat faptul că sunt naturale, conţin coloranți și conservanți toxici.

Iată aici, câteva reţete pentru colorarea părului care te vor ajuta se te menţi sănătoasă şi să economiseşti bani în același timp. Acestea nu vă vor schimba culoarea părului în totalitate, însă vă vor oferi un efect de evidențiere. Iar dacă aplici constant colorantul natural este posibil să remarci o schimbare din ce în ce mai pronunţată.

1. Henna, pentru brunete sau blonde
Pulberea de henna a fost folosită drept colorant pentru păr timp de sute, dacă nu mii de ani. Este, de departe, vopseaua de păr naturală utilizată cel mai des. Henna, de asemenea hrănește părul.

Amestecă pudră de henna într-un vas cu 3 linguri de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos până când obţi o pastă omogenă. Pe părul ud se aplică pasta cu o perie.

Înveseleşte-ţi capul cu folie de plastic și în final cu o cască de dus. Trebuie să stai cu ea câteva ore.
Clătește cu apă și aplică un balsam natural, dar nu șampon.

Poţi adăuga uleiuri esențiale pentru ca henna să se lipească mai bine de păr. Poţi folosi uleiul de arbore de ceai (cineaol), ulei de Geranium (geraniol) și ulei de cuişoare (eugenol). Câteva picături în pasta de henna este suficientă.

2. Ceai sau cafea (pentru brunete)
Măsoară o cană de apă per lingură de cafea. Fă cafeaua ca de obicei şi las-o să se răcească timp de o jumătate de oră. Poţi adăuga o lingură sau două de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pentru a ajuta la refacerea părul.

Acoperă părul cu pungi și cu o cască de duș. Lasă cât poţi de mult să actioneze, minim o oră și jumătate, apoi clătește cu apă.

3. Suc de lămâie Amestecă o ceașcă de suc de lămâie proaspăt, cu o ceașcă de ceai călduţ de mușețel. Clătește părul cu acest amestec și stai puţin în soare. Repetă această procedură în fiecare săptămână pentru a obține rezultate mai îndelungate.

4. Clătire cu infuzie de plantePoți fierbe diverse plante medicinale, ceaiuri și rădăcini pentru a face o infuzie. Lasă să se răcească, strecoară lichidul şi aplică ca o clătire pe părul curat. Va trebui să aplici aceste clătiri săptămânal pentru a obține rezultate vizibile.

Dacă ai părul brunet poţi să clătești cu următoarele:

 • Apa răcită rămasă după fierberea cartofilor
 • O infuzie de frunze de salvie și rozmarin. Fă un ceai puternic și aplică-l pe părul tău. Acesta nu trebuie clătit. Repetă de câteva ori pentru a acoperi firele albe.
 • Infuzii de ceai de frunze de zmeură, pătrunjel sau iarba matei.
 • Infuzie de ceai cu nuci și cafea
 • Infuzie de oțet de cidru de mere, rozmarin și cafea

Pentru părul blond la culoare poţi folosi următoarele pentru clătire:

 • Infuzii sau ceaiuri preparate din șofran sau gălbenele
 • Infuzia de Avena Sativa (paie de ovăz), rădăcină de lemn dulce și șofran
 • Ceai de muşeţel

Dacă eşti roşcată foloseşte aceste amestecuri pentru clătire:

 • Cafea rece şi tare
 • Ceaiuri fabricate din hibiscus roșu, gălbenele sau șofran
 • Amestecă o jumătate de ceașcă de suc de sfeclă roșie cu o jumătate de cană de suc de morcov și masează amestecul în păr. Lasă-l timp de o oră să acţioneze, apoi clătește. Repetă de două ori pe săptămână.

Similar Posts