Salina Turda – al doilea cel mai frumos loc subteran din lume, potrivit CNN

Salina Turda – al doilea cel mai frumos loc subteran din lume, potrivit CNN

author
1 minute, 28 seconds Read

Se pare că străinii pot să ne promoveze țara mult mai bine decât o facem noi pe bani. Cu frunza verde sau cu alte minuni.7490162

Poză: Flickr.com

Recent Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, a postat pe contul personal de twitter, o imagine de la salina Turda, cu specificația că “acest parc de distracții din România era pe vremuri o mină de sare”. Solistul care va concerta în România în iulie anul acesta a acceptat oferta de a vizita cu acest prilej fosta salină.

Și asta nu este tot.Jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj “Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, unde salina de la Turda a ocupat un meritoriu loc secund fiind devansată doar de un râu subteran din Filipine.

Potrivit site-ului oficial al salinei, www.salinaturda.eu, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinații din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider.

6321025

Poză: Wikipedia.org

Salina Turda constituie astăzi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei, a facut din acesta un adevarat obiectiv turistic.

Salina Turda se găsește în zona Durgău-Valea Sărată din Turda. Salina este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național în 2010.

Salina este deschisă zilnic între orele 9-16, prețul unui bilet de intrare fiind de 20 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii, respectiv 12 lei pentru pensionari.

Dacă încă nu ai vizitat-o, încearcă să o faci. Merită cu prisosință.

Similar Posts