S-a deschis Gradina Zoologică de la Braşov, iar copiii pot intra gratuit

author
2 minutes, 22 seconds Read

După doi ani de lucrări, iată că, Grădina Zoologică din Braşov a fost redeschisă luni, 06.10.14, pentru vizitele publicului larg. Lucrările nu sunt încă finalizate urmând să se mai lucreze şi pe parcursul anului. Pentru această modernizare şi extindere au fost investiţi peste 31 de milioane de lei.

„Mă bucur că în sfârşit am reuşit să finalizăm acest proiect început în urmă cu patru ani şi care nu a fost deloc uşor. Redeschidem astăzi Grădina Zoologică Braşov, dar vor urma şi alte etape în modernizarea acestui obiectiv. Am finalizat proiectul derulat împreună cu Ministerul Mediului, însă mai trebuie să dotăm planetariul cu aparatură, mai sunt lucruri de făcut în următoarea perioadă în interiorul clădirii pentru păsări exotice şi reptile, trebuie să aducem mai multe animale, şi toate acestea se vor derula în viitor. Este un proiect important atât pentru noi, cât şi pentru braşoveni şi turişti, pentru că vorbim în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poţi vedea nişte animale, la un spaţiu de agrement şi instruire. Cred că Grădina Zoologică Braşov este cea mai modernă grădină zoologică din România şi va deveni şi cea mai vizitată grădină zoologică din România. Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le avem şi pe care le vom mai avea, ei pot să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii de clasă şi profesorii “, a declarat primarul Braşovului George Scripcaru.

Lucrările de extindere şi modernizare au fost făcute în cadrul Programului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”.

După spusele lui George Scripcaru aceasta este cea mai modernă grădină zoologică din România, având momentan 10 hectare şi speră că numărul de vizitatori va fi pe măsură.

„Ne-am propus să atragem foarte mulţi copii, iar cu dotările pe care le avem şi pe care le vom mai avea, ei pot să petreacă aici chiar şi o zi întreagă, împreună cu părinţii sau cu colegii de clasă şi profesorii”, a mai adăugat primarul.

Pe parcursul primei săptămâni copiii pot intra gratuit pentru a vizita Grădina Zoologică din Braşov şi pentru a se juca în spaţiile special amenajate.

Ulterior preţul pentru elevi, studenţi şi copii va fi de 5 lei iar pentru adulţi preţul este de 10 lei. Grădina zoologică poate fi vizitată din octombrie până în februarie, zilnic, între orele 9.00 şi 18.00, iar în perioada martie-septembrie, între orele 9.00 şi 20.00.

Sursa: Brasov Mania

Similar Posts