Romul – „personaj principal” in cocktail-uri, insa cu adevarat „vedeta” daca il bei sec!
rom

Romul – „personaj principal” in cocktail-uri, insa cu adevarat „vedeta” daca il bei sec!

author
2 minutes, 33 seconds Read

Una dintre cele mai savuroase bauturi din intreaga lume, taria despre care vei afla mai multe in continuare se bucura de o popularitate ridicata care se datoreaza, printre altele, si versatilitatii sale. Este vorba de rom, un distilat utilizat pentru a prepara diferite cocktailuri, insa care poate fi savurat cu placere si pe cont propriu.

Daca vrei sa experimentezi care sunt senzatiile oferite de aceasta bautura, nu trebuie decat sa accesezi magazinul online BeiCeVrei, sa comanzi produsele dorite si sa te bucuri de acestea. Totusi, daca esti obisnuit sa consumi o astfel de tarie in combinatii precum Mojito sau Daiquiri, iata cateva recomandari de care este indicat sa tii cont cand bei rom sec!

– Specialistii in bauturi alcoolice considera ca modul de a consuma varianta simpla a acestei tarii se aseamana cu cel utilizat pentru whisky sau cognac. Asadar, daca ai putina experienta cu acestea, iti va fi foarte usor sa iti dai seama ce trebuie sa faci!

– Nu neglija recipientul din care consumi bautura. Un pahar adecvat este mai lat in baza, avand o deschidere mai ingusta, aspect care conserva aroma si iti permite sa o savurezi pas cu pas.

– Dupa ce ai turnat cativa stropi de rom intr-un pahar (nu mai mult de 50 ml), este indicat sa apreciezi nuanta acestuia. Pentru a indeplini acest pas, indreapta paharul spre o sursa de lumina si observa limpezimea bauturii.

– Daca incerci mai multe sortimente, este indicat sa bei apa calduta intre acestea pentru a-ti curata papilele gustative. De altfel, inainte de a savura aceasta tarie seaca, este indicat sa bei apa.

– Acum incepe explorarea aromei. Agita usor in cerc lichidul din pahar. Dupa ce aroma a fost eliberata, inclina paharul si adulmeca usor mirosul bauturii. Ai posibilitatea de a deschide si gura pentru a inhala – astfel, vaporii eliberati de alcool nu iti vor irita nasul, iar tu vei putea experimenta aroma acestuia din mai multe unghiuri.

Romul – „personaj principal” in cocktail-uri, insa cu adevarat „vedeta” daca il bei sec!
rom

– Este greu sa apreciezi un rom doar de la o singura inghititura. Nu te grabi si rezerva-ti oricat timp ai nevoie pentru a savura una dintre cele mai populare tarii din intreaga lume.

– In cazul in care consideri ca bautura este prea tare, poti adauga cateva picaturi de apa in pahar pentru a o dilua.

– Bucura-te de experienta. Nu te grabi sa sari la concluzii si sa pui bautura intr-o anumita categorie. Incearca sa te joci cu ceea ce simti – cum ti s-a parut finish-ul: lung, mediu, scurt, dulce, amar, picant? Cu ce alte arome si gusturi le poti compara pe cele pe care le-ai simtit? Nu exista variante corecte sau gresite atunci cand vine vorba de ceea ce simti, asa ca relaxeaza-te si profita de fiecare inghititura de rom.

Aceasta bautura este extrem de versatila si poate fi combinata cu sucuri naturale sau acidulate, cu ceaiuri ori cu alte tipuri de alcool pentru a crea cocktailuri fenomenale. Totusi, daca vrei sa ii descoperi adevarata magie, nu ezita sa o savurezi ocazional si pe cont propriu. Cu siguranta te va fermeca!

Similar Posts