luni, ianuarie 24, 2022

Roata de bicicletă a fost reinventată!

Recomandam si

Este vorba despre un proiect cunoscut sub numele de “The Copenhagen Wheel” (Roata de la Copenhaga), realizat pentru Kobenhavns Kommune și finanțat de Ministerul Mediului din Danemarca.

7912610

Vorbim despre o bicicletă obișnuită, însă care are adaptată la nivelul roții din spate un dispozitiv capabil să ofere informații legate de mediul înconjurător, poluarea mediului, nivelul de poluare sonoră, ambuteiaje și starea drumului.

Pe de altă parte este capabilă să colecteze și să stocheze energia pe care o folosești atunci când frânezi sau când pedalezi, putând să o folosești ulterior.

Toate componentele sunt integrate de fapt în butucul roții; nu există cabluri, baterii sau accesorii exterioare. În acest butuc se găsește un motor, un schimbător de viteze, un sensor GPS și un pachet de senzori care monitorizează nivelul gazelor din atmosferă, nivelul de zgomot (db), umiditatea relativă și temperatura.

Iar dacă folosești și un smartphone lucrurile devin și mai interesante: poți să-ți blochezi/deblochezi bicicleta, poți schimba vitezele, sau poți schimba gradul de motorizare.

Este destul de interesantă ideea, nu-i așa? Te interesează? Costă doar 699$.

Spor la pedalat!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Articol Fresh

Ghid incepatori pentru SMS Marketing

Consumatorii devin din ce in ce mai confortabili sa interactioneze cu companiile pe dispozitivele lor mobile. Marketingul prin SMS...
- Advertisement -