Rețeta zilei – Tort de brânză de vaci la pahar

Pentru iubitorii de brânză de vaci, vă prezentăm un desert super delicios, combinat cu ciocolată.

3935621

Ingrediente:

Pentru blatul de firimitură: – 65 gr ciocolată neagră – 65 gr unt – 50 gr zahăr – 1 ou

– 35 gr făină

Pentru crema de brânză: – 250 gr brânză de vacă – 30 gr zahăr pudră – coaja rasă de la o lămâie

– 200 ml smântână pentru frişcă

Deasupra punem ciocolată topită.

1. În primul rând pregătim blatul de ciocolată pentru firimitură. Încăzim cuptorul la 180 de grade. Topim ciocolata şi o punem deoparte. Untul moale îl batem cu zahărul, adaugăm oul şi la final făină şi amestecăm bine. După ce am amestecat bine, adaugăm ciocolata topită, turnăm compoziţia într-o tavă cu diametru de 18 cm. Coacem timp de 20-25 de minute, şi aşteptăm până se răceşte.

2. Între timp pregătim crema de brânză. Batem smântana pentru frişcă, amestecăm cu brânza de vaci, zahărul pudră şi coaja de lămâie.

3. Când s-a răcit complet blatul de cicolată, sfărmăm şi punem o parte în pahare sau cupe, apoi adaugăm un rând de cremă de brânză, iar un rând de blat sfărâmat, un rând de cremă de brânză, iar deasupra firimituri. Înainte de servire, topim ciocolată şi îl punem deasupra.