Ce ziceți de un desert super delicios? Mult iubita ciocolată o combinăm cu portocale și pișcoturi…
Ingrediente:
- coaja rasă de la 1-2 portocale
- 3 linguri de lichior de portocale/zeama de portocale
- 150 ml smântână dulce/smântână pentru frișcă
1. Topim ciocolata și o punem deoparte.
2. Amestecăm lichiorul de portocale cu coaja rasă de portocale și 50 ml de suc de portocale cu mascarpone.
3. Batem smântâna cu zahărul și adaugăm amestecul de mascarpone și portocale. Împărțim în două părți egale, și o parte o amestecăm cu ciocolata topită.
4. Pișcoturile se înmoaie în sucul de portocale, le punem strâns unul lângă celălalt în tavă (sau pahare), punem un strat de cremă alba și un strat de cremă cu ciocolată, apoi repetem procedura, până se termină ingredientele, ultimul strat neaparat trebuie să fie cremă. Până la servire îl punem în frigider.
Poftă bună!