Relaţia ta îţi poate transmite nişte semnale de alarmă că aceasta scârţâie

Relaţia ta îţi poate transmite nişte semnale de alarmă că aceasta scârţâie

author
3 minutes, 14 seconds Read

De multe ori realizăm prea târziu că ceva s-a modificat în relaţie sau că persoana pe care noi o considerăm perfectă pentru noi nu e aşa cum pare. De cele mai multe ori primeşti semne că relaţia nu poate fi dusă la nivelul următor şi astfel e o pierdere de timp, dar de cele mai multe ori avem tendinţa de a le ignora.

9159511

Iată care sunt lucrurile în privinţa cărora ar trebui să îţi pui întrebări, în cazul în care şi-au găsit loc în viaţa ta de cuplu:

Relaţia în care nu se ţine cont de limite

Glume pe seama ta, limbaj neadecvat, presiuni să dezvălui ceea ce nu vrei din trecutul tău nu sunt lucruri normale într-o relaţie. Acestea în timp vor da naştere unor frustrări care în timp vor degrada relaţia.

Lipsa atracţiei dintre parteneri

Aceasta nu e neapărat o răcire a relaţiei, lipsa de atracţie poate fi datorită stresului care afectează libidoul. Cel mai bine este să comunicaţi, să vedeţi de unde pornesc aceste probleme şi să încercaţi să le rezolvaţi cât mai repede

Fuga din calea greutăţilor

Într-o relaţie serioasă, în care se urmăreşte închegarea unui viitor împreună nu este sănătos ca partenerul tău să te lase în momentele grele. Trebuie să fii sigur că te poţi baza oricând pe susţinerea partenerului tău, astfel relaţia se va degrada în timp.

Indispoziţia şi refugiul în vicii

Dacă persoana cu care îţi împarţi timpul are probleme cu consumul de alcool, consumul excesiv de dulciuri sau mâncare, poate însemna că acesta este deprimat, foarte obosit sau nemulţumit de relaţia voastră. Comunicarea în acest caz este importantă pentru salvarea relaţiei.

Comunicare dezastruoasă

Jumătatea ta refuză de fiecare dată când ajungeţi într-un impas să discutaţi? Vine cu tot felul de scuze atunci când vrei să vorbeşti cu jumătatea ta? Refuzul constant în acest sens dovedeşte că nu ai alături o persoană care să te respecte suficient de mult încât să te asculte şi să-i pese de sentimentele care se ascund dincolo de cuvintele tale. Însă dacă e într-o depresie sau are o perioadă mai stresată cel mai bun lucru este să ai răbdare şi să îți susţii partenerul.

Minciuna într-o relaţie

O relaţie se poate consolida doar pe baza adevărului. Însă dacă sunt multe minciuni între parteneri cu siguranţă nu este o relaţie sănătoasă şi nu va fi una de durată pentru că minciuna va fi depistată la un moment dat. Dacă nu este încredere nu poate fi vorba despre o relaţie.

Lipsa prietenilor stabili

Orice relaţie are nevoie de stabilitate. Aceasta poate fi clădită şi cu ajutorul unor prieteni comuni stabili, pe care te poţi baza. Însă dacă aceştia lipsesc cu desăvârşire din viaţa voastră, iar iubitul/iubita ta caută să cunoască mereu persoane noi şi nu se poate implica în nicio relaţie serioasă de prietenie, s-ar putea să întâmpine probleme de adaptare sau pur şi simplu să-i fie teamă de responsabilităţi. Ca şi rezolvare ar fi bine să îi explici beneficiile unei relaţii de prietenie stabile.

Partenerul tău îţi urăşte amicii

Nu este obligatoriu ca iubitul sau iubita ta să sară în sus de bucurie ori de câte ori vrei să ieşiţi în oraş cu un prieten de-al tău, dar dacă partenerul tău face mereu comentarii negative la adresa apropiaţilor tăi, fie ei amici sau membrii ai familiei, atunci ar trebui să te pună pe gânduri.

Similar Posts