Reguli pe care trebuie să le respecţi când mergi cu bicicleta

Reguli pe care trebuie să le respecţi când mergi cu bicicleta

author
1 minute, 56 seconds Read

Mersul pe bicicletă îşi găseşte tot mai mulţi adepţi, iar cu vremea frumoasă numărul acestora începe să crească.

Reguli pe care trebuie să le respecţi când mergi cu bicicleta

Însă, înainte de a vă echipa şi de a porni la drum ar trebui să ştiţi câteva lucruri.

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani. Un lucru important este să cunoști regulile de circulație și să fii echipat corespunzător.

Nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni atunci când circuli pe bicicletă.

Toate bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficiente, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

Bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumina de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumina de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Echipează-ţi bicicleta cu elemente sau dispozitive fluorescent reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic și acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Asigură-te temeinic – din față și din spate – că nu se apropie niciun autovehicul, înainte de a schimba direcția de mers, mai ales spre stânga.

La schimbarea direcției de mers, chiar dacă ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalți participanţi la trafic au înțeles intenția ta!

Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice.

Poartă casca de protecție. Nu uita că îţi poate salva viața.

Când circuli cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

Similar Posts